Infostream kjøper billig i Sverige

Det norsk-islandske Internett-selskapet Infostream fortsetter sin handletur. Denne gangen har de vært i Sverige og handlet billig før jul.

Det norsk-islandske Internett-selskapet Infostream fortsetter sin handletur. Denne gangen har de vært i Sverige og handlet billig før jul.

InfoStream ASA har inngått en intensjonsavtale om å kjøpe det svenske Internett-konsulentselskapet Enterprise Systems Holding AB. Dette er det fjerde selskapet Infostream, der finanskjendis Jan Haudemann Andersen er største eier, kjøper opp og fusjonerer med.

Ifølge tallene har Infostream gjort et meget hyggelig kjøp, for den siste tids børsboom har gjort svenske Internett-konsulenter dyre. Entreprise Systems Holding har 40 ansatte, omsatte for én million kroner per hode i fjor som ga et driftsresultat på 3,5 millioner kroner. Blant selskapets største kunder er Svenska Handelsbanken, Skandinaviska Enskilda Banken (SEB), Telia, SAS og Skandia.

Infostream betaler 79,4 millioner kroner for svenskene, noe som gir en pris per ansatt som særlig de børsnoterte svenske Internett-selskapene ville le av. Icon Media Lab var i forrige uke priset til 22 millioner kroner per ansatt. Infostream får dessuten en ekstra rabatt; fordi aksjekursen har steget så bratt den dise måneden - fra 8 til 13,2 kroner - betaler Infostream med bare 5,8 millioner aksjer.

Konsulentselskapet Avenir gjorde i forrige uke en liknende og like hyggelig handel.
Les om Avenirs svenske-kupp:
Avenir gjorde superkupp i Sverige
Enterprise Systems tilbyr tjenester innen systemdesign/arkitektur, programmering og prosjektledelse, med kompetanse innen objektorientert programmering, Java og er Microsoft Solution Provider.


- Vi er godt fornøyd med prisen, sier David Chartier, daglig leder i Infostream til digi.no.

Med oppkjøpet sveller Infostream opp til en stab på 228. Dette skyldes tre tidligere oppkjøp av de norske selskapene Intervett, Mediafront og Sol System

- Vi jobber med oppkjøp i de andre nordiske landene. Vi har behov for mer folk for å kunne betjene store kunder, men vi vokser også fordi de andre vokser. Vi ønsker å beholde vår markedsandel, sier Chartier til digi.no.

Til toppen