InfoStream kjøper SOL System for 82,5 millioner

Internett- og programvareselskapet InfoStream overtar hele webutviklingsfirmaet SOL System AS for over 80 millioner kroner. 20,6 millioner betales i kontanter, resten i aksjer.

Internett- og programvareselskapet InfoStream overtar hele webutviklingsfirmaet SOL System AS for over 80 millioner kroner. 20,6 millioner betales i kontanter, resten i aksjer.

Ifølge en børsmelding er det i dag oppnådd enighet mellom InfoStream ASA og SOL System AS om fusjonen, som blir startskuddet for en refokusering av InfoStreams virksomhet. Nå skal selskapet mellom annet satse tungt på ASP-markedet (Application Service Provider - se egne saker nedenfor).

- Denne avtalen vil virkelig skyte fart i InfoStreams vekst og muligheter for å tilby konsulenttjenester og øke salget av programvare, samtidig som det åpner et helt nytt forretningsområde, sier selskapets administrerende direktør, David Chartier. - Ved å bli en ASP blir vi enda mer konkurransedyktige, mener han.

SOL System er et heleid datterselskap av Scandinavia Online AS (SOL), landets største Internett-portal med over ti millioner sidevisninger og nesten en halv million brukere ukentlig. SOL System vil fortsette å være hovedleverandør av teknologiutsvikling og drift til SOL også etter fusjonen med InfoStream.

InfoStream har gitt et bud på samtlige aksjer i SOL System til en samlet pris på 82,5 millioner kroner.

Oppkjøpet gjennomføres med 20,6 millioner kroner i kontanter, i tillegg til at SOL får 8.967.391 aksjer i InfoStream, tilsvarende cirka 14 prosent av selskapet. SOL blir dermed InfoStreams største aksjonær, og SOL-sjef Kristin Skogen Lund, som også er styreformann i SOL System, vil tiltre som SOLs representant i InfoStreams styre.

Transaksjonen er godkjent av styrene i SOL og InfoStream, men gjennomføringen forutsetter mellom annet en due dilligence-prosess samt at partene blir enige om en langsiktig avtale om leveranser fra SOL System til SOL.

SOL-salget gir en bokført gevinst i på nærmere 70 millioner kroner.

Mediekonsernet Schibsted eier 54,5 prosent av SOL AS.

Til toppen