InfoStream lover fortsatt vekst

InfoStreams administrerende direktør David Chartier har ingen tro på at Internett-trenden vil stagnere og lover forsatt vekst i 2000-

InfoStreams administrerende direktør David Chartier har ingen tro på at Internett-trenden vil stagnere og lover forsatt vekst i 2000-

Internettselskapet InfoStream som for tiden seiler i medvind, ser for seg en rivende utvikling innen Internett-sektoren i årene som kommer.

InfoStreams CEO, David Chartier, sier i et intervju med digi.no at selskapet vil gjøre det enda bedre i år 2000 enn i 1999.

- Vi er veldig fornøyd med resultatene for 1999, men vi tror ikke at trenden vil gi seg. Nå ser vi at tradisjonelle selskaper kommer på banen, bytter ut sine systemer og satser elektronisk i langt større grad, sier Chartier. I USA har de tradisjonelle dot com-selskapene med fete bankkonti tatt mye av markedene, og dermed skremt de tradisjonelle selskapene til å satse.

Europa har ikke hatt samme utvikling, da "dot com"-selskapene her har vært mindre framtredende. Men de kommer nå, sammen med mer tradisjonelle selskaper, mener Chartier.

InfoStream leverer tjenester til bank og finans, energi, media, telekom og detaljhandelen. Ifølge Chartier er selskapet konkurransedyktig på grunn av den lange erfaringen og bransjekunnskapen innen disse områdene.

Chartier tror ikke at Internett-trenden kommer til å avta.

- Nå står dot com-selskaper på døren vår med 100 millioner kroner og vil ha europeiske løsninger. Dette må de tradisjonelle selskapene forholde seg til, sier han til digi.no.

InfoStream ser det som meget positivt at franske Integra overtar selskapet.

- Vi trenger en europeisk basis!

I Norge har vi mange flinke teknologer, og gode muligheter for forskning og utvikling, uttaler InfoStream-sjefen til digi.no.

- Det er dog et meget begrenset marked. Men siden vi nå får en god europeisk basis, og en infrastruktur og et marked via Integra, kan vi gjøre denne teknologien tilgjengelig. Det tror jeg er bra for landet, sier Chartier.

- Dessuten er det et ønske blant kundene våre at vi har en europeisk basis, legger han til.

InfoStream, som snart blir Integra, vil fremdeles ha kraftig vekst. Chartier lover at det helt sikkert blir flere oppkjøp. - I Norge mangler vi per i dag utviklere. Vi ansetter alt vi kan av utviklere, men klarer ikke å dekke inn for behovet. Dette er problemer vi nødvendigvis ikke løser ved å vokse organisk, sier Chartier.

Før 24. mars må 90 prosent av InfoStreams aksjonærer ha takket ja til tilbudet fra Integra om kjøp av aksjene. Til nå har Integra over 50 prosent av aksjene i selskapet. David Chartier blir europeisk sjef for Integra, men det er ikke avgjort hvem som blir Integras Country Manager i Norge etter avsluttet oppkjøp.

Les mer om InfoStream:


InfoStream med sterkt 1999-resultat
InfoStream selges

trolig til Frankrike
Infostream kjøper og blir kjøpt
InfoStream kjøper SOL System for 82,5 millioner
InfoStream og Intervett fusjonerer - vil på børs

Til toppen