InfoStream selges trolig til Frankrike

Det er det store franske Internett-selskapet Integra SA som vil kjøpe InfoStream.

Det er det store franske Internett-selskapet Integra SA som vil kjøpe InfoStream.

Fredag ble handelen i det norsk/islandske Internett-konsulentselskapet InfoStream stoppet på Oslo Børs. Senere på dagen skrev digi.no at rykter i finansmarkedet hevdet at selskapet var i salgsforhandlinger med et tysk Internett-selskap og at budet lå på 26 kroner aksjen.

Dette viste seg å ikke være helt feil. Det er det store franske Internett-konsulentselskapet Integra SA som ønsker å kjøpe InfoStream. Får selskapet ja på sitt tilbudet, forsvinner et av de to rendyrkede Internett-selskapene fra Oslo Børs.

Integras hovedsastning er drift av generelle Internett-løsninger og netthandelsystemer for kunder. Selskapet tilbyr blant annet integrasjon mot banker, annonsesystemer og databaser. Selskapet er ledet av Philippe Guglieimetti, som er i midten av 40-årene. Integra er representert i Frankrike, Spania, England og Danmark. Selskapet skal også etablere seg i Italia i løpet av kort tid.

Her er lenken til Integra SA hjemmeside.

Etter forhandlinger mellom de to selskapene vil Integra legge frem et bud til akjonærene i InfoStream som med aksjebytte og kontanter tilsvarer en kurs på 28 kroner aksjen. Dette gir en svært hyggelig gevinst, for InfoStream stod i 16,10 kroner da handel ble avsluttet på fredag.

Styret i InfoStream er positive til budet og eiere av halvparten av aksjene i selskapet har allerede sagt ja. digi.no vil komme tilbake til saken etter InfoStreams pressekonferanse klokke 11.00 i dag

Til toppen