InfoStream sitter fast på Oslo Børs

Da det franske selskapet Integra kjøpte opp Oslo Børs-listede InfoStream, var tanken å ta selskapet av børsen. Men ikke alle aksjonærene ville det slik.

David Chartier, operativ leder i Integra SA, som eier InfoStream ASA, vil vekk fra Oslo Børs.

Da franske Integra kjøpte det agressive Internett-selskapet InfoStream var planen å ta selskapet av listen på Oslo Børs.

Les om oppkjøpet:
Infostream kjøper og blir kjøpt
Dette viser seg å være lettere sagt enn gjort. Én prosent av aksjonærene i InfoStream ville ikke akseptere budet fra Integra. Disse hindrer nå InfoStream fra å løse seg fra Oslo Børs.


- Vi jobber med å komme oss vekk fra Oslo Børs. Vi har ikke særlig lyst til å ligge der, og det er nesten ingen handel i aksjen, sier David Chartier, administrerende direktør i Infostream til digi.no.

- Det er vanvittig at vi blir tvunget til å være listet på Oslo Børs på grunn av dette, mener Chartier. Nå har selskapet sendt inn en anmodning om å bli strøket fra listene, noe som skal behandles ved neste børsstyremøte.

Infostream kunne kommet seg ut av knipa hvis de hadde løst ut sine aksjonærer ved tvang. Dette gir aksjeloven dem full rett til å gjøre, så lenge eieren har mer enn 90 prosent av aksjene. I så fall må Integra, som er kjøperen, betale aksjonærene i penger. Integra kjøpte opp Infostream med aksjer.

- Vi har en sterk kapitalbase. Men denne er vi ikke villig til å bruke på å løse ut aksjonærer. Dette er penger som vi vil bruke til å ekspandere. Cash is King, sier Chartier til digi.no.

Hvis børsstyret kommer frem til å stryke selskapet fra listene risikerer dermed èn prosent av aksjonærene i Infostream å tape pengene sine. Hvis de velger å ikke ta i mot tilbudet om Integra-aksjer og Integra samtidig nekter å betale penger for å løse disse ut, blir det svært vanskelig å omsette aksjene.

Trolig dreier de én prosentene seg om aksjer eid av aksjonærer som ikke har fått med seg at Intergra og InfoStream har gått sammen. Dette tror Chartier.

Til toppen