BEDRIFTSTEKNOLOGI

Infostream skal drifte nye skoleportaler

Kristin Clemets Utdannings- og Forskningsdepartement valgte Infostream Services AS som driftsleverandør for Utdanningsportalen og Kvalitetsportalen. Kontrakten går over 3 år og har en verdi på ca 4 millioner kroner.

8. juli 2003 - 12:45

Portalene er viktige satsninger for departementet, som investerer flere titalls millioner kroner for å tilby informasjons- og analyseverktøy for norsk skole.

Infostream vant kontrakten fra UFD i konkurranse med bl.a. Ergo Group og EDB Teamco. Den omfatter drift av utdanning.no og Kvalitetsportalen.

Utdanning.no ble lansert 31. mars, mens Kvalitetsportalen kommer i pilotutgave til høsten.

Utdanning.no skal gi informasjon om tilbud og opptak til høyere utdanning. Utviklingen av portalen skal skje i flere faser, med et langsiktig mål om å bli en interaktiv arena for læring og erfaringsutveksling.

Kvalitetsportalen har som hovedfokus å måle kvaliteten på norske skoler, med muligheter for skolene til å måle egen utvikling og til å sammenligne seg med andre skoler. Spennet i måledata strekker seg fra eksamenskarakterer til måling av tilfredshet for foreldre og lærere, samt driftsutgifter pr elev.

Det er Bekk og Ementor som er utviklingspartnere på portalene.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.