BEDRIFTSTEKNOLOGI

Infostream skal drifte nye skoleportaler

Kristin Clemets Utdannings- og Forskningsdepartement valgte Infostream Services AS som driftsleverandør for Utdanningsportalen og Kvalitetsportalen. Kontrakten går over 3 år og har en verdi på ca 4 millioner kroner.

8. juli 2003 - 12:45

Portalene er viktige satsninger for departementet, som investerer flere titalls millioner kroner for å tilby informasjons- og analyseverktøy for norsk skole.

Infostream vant kontrakten fra UFD i konkurranse med bl.a. Ergo Group og EDB Teamco. Den omfatter drift av utdanning.no og Kvalitetsportalen.

Utdanning.no ble lansert 31. mars, mens Kvalitetsportalen kommer i pilotutgave til høsten.

Utdanning.no skal gi informasjon om tilbud og opptak til høyere utdanning. Utviklingen av portalen skal skje i flere faser, med et langsiktig mål om å bli en interaktiv arena for læring og erfaringsutveksling.

Kvalitetsportalen har som hovedfokus å måle kvaliteten på norske skoler, med muligheter for skolene til å måle egen utvikling og til å sammenligne seg med andre skoler. Spennet i måledata strekker seg fra eksamenskarakterer til måling av tilfredshet for foreldre og lærere, samt driftsutgifter pr elev.

Det er Bekk og Ementor som er utviklingspartnere på portalene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.