Infostreams ASP-ledere rømmer selskapet

Sjefen i Infostream ASP (tidligere SOL System) Grethe Viksaas, og syv nøkkelmedarbeidere i børsnoterte Infostream forsvinner fra selskapet.

Sjefen i Infostream ASP (tidligere SOL System) Grethe Viksaas, og syv nøkkelmedarbeidere i børsnoterte Infostream forsvinner fra selskapet.

- Det vi har gjort er å etablere en ny ledergruppe i Infostream ASP, sier informasjonsdirektør Fredrik Tangeraas til digi.no.

Frank Møllerop tar grep om ASP-virksomheten, og Henning Maagerud blir teknisk sjef i Infostream ASP, som tidligere het SOL System og er datterselskapet til Infostream ASA .

Disse to utgjør ledergruppen i InfoStream ASP i fremtiden.

Tidligere administrerende direktør David Chartier i InfoStream ASA løftes opp som COO (Chief Operating Officer) i Integra når oppkjøpsavtalen endelig underskrives.

Ut av selskapet forsvinner disse åtte sentrale ASP-medarbeiderne, hvorav tre av dem som utgjorde ledergruppen:

1. Grethe Viksaas (tidligere adm. dir. i SOL System, medlem av ledergruppen InfoStream ASP)
2. Arne Petter Omholt (leder drift & utvikling, medlem av ledergruppen)
3. Hans Petter Holen (managing business developer, medlem av ledergruppen)
4. Øystein Solheim (avdelingsleder drift & utvikling)
5. Svein Parnas (produktsjef søketeknologi)
6. Rein Tollevik (Teknisk sjef)
7. Erik Aaberg (Teknologi-overvåking, også innvolvert i selskapet Nordiske Nyheter AS)
8. Anders Ellefsrud (Sikkerhetssjef)

Spesielt alvorlig for Infostream er det å miste Rein Tollevik som karakteriseres som hjernen bak de tekniske plattformene som er blitt bygd opp de siste årene. I tillegg blir det enklere å løse lederspørsmålet når daglig leder i Infostream ASP, Grethe Viksaas, ikke blir med videre.

- Jeg kan bekrefte at en del av oss forsvinner ut av selskapet. For ytterligere informasjon må du snakke med informasjonsdirektøren vår eller David Chartier, sier Viksaas til digi.no.

Morselskapet, børsnoterte Infostream ASA er i ferd med å bli slukt av franske Integra. Tapet av åtte sentrale mister medarbeidere i ASP-virksomheten er et hardt slag for selskapet som har sett ut ASP som et av hovedsatsingsområdene.

- Vi har fortsatt igjen mange gode og solide nøkkelpersoner. Til sammen har vi 150 medarbeidere i Norge og totalt 270, sier Tangeraas. En del av disse sitter som programmerere på Island og i Sverige, mens andre er internettkonsulenter fra Intervett i Oslo og Stavanger.

- Bransjen kjennetegnes av at folk kommer og går. De som nå går har vært involvert i selskapet lenge og signaliserer at de vil noe annet, sier informasjonsdirektøren.

- Vi satser videre med uforminsket styrke. Blant annet skal vi investere 40 millioner kroner bare i infrastruktur i Norge, mens 60 millioner euro vil gå til utbyggingen i Europa sammen med Integra, sier han.

De som nå går vil ha en oppsigelsestid på tre måneder og vil være tilgjengelig for Infostream i perioden. Tangeraas mener at det ikke vil gå utover kundene til Infostream til tross for at så mange forsvinner på en gang.

- Dette er udramatisk både for oss og kundene våre. At folk kommer og går er naturlig, selv om det er synd å miste gode kolleger, mener Tangeraas.

Det er noe uklart om alle de som går kommer til å starte opp ny virksomhet sammen.

Etter det digi.no erfarer skal Hans Petter Holen ha andre planer, mens Erik Aaberg allerede er godt etablert med sin bigeskjeft Nordiske Nyheter AS som sitter med det attraktive domenet og søkemotor Nyheter.no.

Til toppen