Ingen aksje-panikk i USA

Amerikanske investorer bevarte roen mandag og børsene falt bare syv prosent, mindre enn i Europa da nyheten ble kjent. Men noen selskaper fikk juling.

Den store panikken som mange hadde fryktet skulle skyve amerikansk økonomi og dermed verdensøkonomien ned i en alvorlig tilbakegang uteble i går. Nasdaq-børsen og Dow Jones-indeksen falt begge raskt rundt syv prosent, men så flatet fallet ut.

Det er særlig flyselskapene som trekker ned, men mange av dem slet med store problemer allerede før terrorangrepene. Dette gjelder særlig Continental.

Det er derfor ikke så overraskende at det er reisetjenesten Priceline som falt mest i går med 39 prosent. Konkurrentene Travelocity og Expedia falt nesten like mye.

Men også andre selskaper som sliter med utfordringer opplevde kursfall. Compaq-aksjen falt 15 prosent, HP og Intel falt 10 prosent. Dell slapp unna med 8,3 prosent, Microsoft med 8,1 prosent og bransjelokomotivet Cisco falt bare 3,25 prosent.

En av de få vinnerne i USA i går var Nokia, som løftet seg etter at selskapet i forrige uke opprettholdt sine løfter om resultater for tredje kvartal.

Til toppen