Ingen AMD-planer hos Dell

Dell har vurdert å bruke AMD-prosessorer, men sier nei inntil videre, ifølge toppsjef Kevin Rollins.

Dell har vurdert å bruke AMD-prosessorer, men sier nei inntil videre, ifølge toppsjef Kevin Rollins.

Toppsjef Kevin Rollins i Dell fikk spørsmål om selskapets forhold til AMD som prosessorleverandør på en investorkonferanse i Phoenix i delstaten Arizona i går. Bakgrunnen var at signaler gitt i fjor høst om mulig bruk av AMDs serverprosessor Opteron og den avanserte PC-prosessoren Athlon FX ikke ser ut til å ha blitt fulgt opp.

Hewlett-Packard bruker Athlon-brikker i noen av sine PC-er, og HP, IBM og Sun tilbyr Opteron-prosessorer i flere av sine servere.

Rollins sa at misnøye med Intel i fjor høst hadde fått Dell til igjen å vurdere sitt standpunkt om utelukkende å tilby Intel-drevne PC-er og servere, og at utviklingen hos Intel hadde fått dem til inntil videre å «dreie mot et nei [til AMD]» mens man noen måneder tidligere hadde hellet mot et ja.

Da Rollins' uttalelser ble kjent, falt AMDs aksjekurs med 2,4 prosent. AMD-aksjen har ifølge Wall Street Journal falt 25 prosent siden årsskiftet.

Det som har fått Dell tilbake på Intel-sporet er 32/64 biters Xeon-prosessorer og akselerert utvikling av tokjernede prosessorer for både PC-er og servere. AMDs teknologiske og markedsmessige suksess med Opteron så en stund ut til å få gjennomslag også hos Dell, men Intel har altså greid å snu seg raskt nok til å redusere skadene av sin strategiske bommert.

Rollins understreket at man ikke kan trekke den slutningen at Dell aldri vil kjøpe prosessorer fra AMD.

Cnet peker på at AMD har rekruttert tidligere nestleder Mort Topfer i Dells styre til sitt eget styre, og at Topfer prøver hardt å få sin tidligere kollega Rollins over på AMD-tanker. Noen analytikere mener det bare er spørsmål om tid før også Dell kjøper fra AMD.

Ingen av de amerikanske mediene som har skrevet om denne saken har lykkes i å få en kommentar fra Intel.

    Les også:

Til toppen