BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ingen AOL-klient i Windows XP

Microsoft og AOL Time Warner har diskutert hvorvidt en AOL-klient skal integreres i Windows XP. Samtalene ble avsluttet lørdag uten at partene ble enige.

18. juni 2001 - 04:01

Blant nyhetene i Windows XP er en slankere startmeny med de mest brukte applikasjonene. AOL Time Warner og Microsoft Corporation har diskutert hvorvidt AOL skulle bli en del av standardutgaven av denne startmenyen.

Andre temaer har dreid seg om partenes konkurrerende meldingstjenester og nettlesere.

Partene kunngjorde lørdag at samtalene er brutt, og at de ikke vil gjenopptas med det første.

Microsoft ville ikke kommentere hva som utløste bruddet, men nøyde seg med å forsikre at Windows XP skal legges opp slik at brukerne får full glede av sitt AOL-abonnement.

AOL sa at Microsoft ikke ville gå med på å gi de konkurrerende multimediaspillerne fra henholdsvis RealNetworks og Microsoft lik status innenfor rammen av samarbeidet dem i mellom. AOL har i dag en eksklusiv avtale med RealNetworks. Microsoft insisterte på at AOL måtte gi opp denne avtalen.

Samtalene ble brutt før partene kom fram til det vanskeligere punktet om interoperabilitet mellom meldingsklientene deres, ifølge AOL. I dag kan ikke Windows Messenger og AOL Messenger brukes til å kommunisere med hverandre.

Bruddet fratar ikke AOL retten til å avtale med PC-leverandører at AOL-klienter kommer på startmenyen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.