BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ingen år-2000-problemer med Mac

Eiere av Macintosh-maskiner behøver ikke bekymre seg for år-2000-problematikken. Selv urgamle Mac-er takler årtusenskiftet uten problemer.

Jens Kanden
22. sep. 1997 - 16:17

Den internasjonale IT-bransjen står på hodet og gruer seg til år 2000. Da vil nemlig alt fra Wintel-bokser til brødristere knele og samfunnet tape milliardbeløp. En undersøkelse i New York viser at verdensmetropolen vil oppleve kaos i ukesvis som følge av sekelskiftet.

Likevel er det ett sett med databrukere som kan dra strikken helt ut ved nyttårsfeiringen i 1999 og likevel sove i trygg forvissning om at datautstyret vil fungere 100 prosent neste dag; alle Mac-brukere.

Mac-en og Mac OS takler år-2000-problemet uten problemer av noe slag. Dette gjelder selv de eldste Mac-ene.

En gruppe i romfartsbyrået i USA, NASA, har testet år-2000-robusthet og fant at Mac-ene klarte brasene med glans. Det eneste kjente datoproblemet som omfatter hele Mac-plattformen er at Dato og tid-kontrollpanelet ikke takler datoer over 2019. Denne mangelen ventes å fikses i kommende Mac OS-oppgraderinger.

På Wintel-plattformen fant NASA at problemene knytter seg til endel eldre systemer basert på 486- eller tidligere prosessorer. Sågar noen av de tidligste Pentium-systemene hadde problemer, stort sett knyttet til PC BIOS-en som rapporterer feil dato til operativsystemet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.