Ingen år Y2K-virus, foreløpig

Per klokken 14 første nyttårsdag er det ikke blitt meldt om virusangrep som kan knyttes til tusenårsskiftet Men de fleste har kanskje ikke skrudd på PC-en ennå...

Per klokken 14 første nyttårsdag er det ikke blitt meldt om virusangrep som kan knyttes til tusenårsskiftet Men de fleste har kanskje ikke skrudd på PC-en ennå...

Rapporter fra blant annet Network Associates og F-Secure tyder på at virusforfatterne ikke har sett på overgangen til år 2000 som en dato spesielt egne for å vekke opp datavirus. Det er i det minste ikke blitt rapportert om større angrep. Likevel er det nok i tidligste laget å trekke noen endelig konklusjon, da det tross alt er fridag over store deler av verden i dag, slik at flertallet av verdens datamaskiner nok står ubrukte og kanskje avslått i dag.

Først på mandag eller tirsdag vil eventuelle rapporter om omfattende datavirusangrep begynne å tikke inn.

Det har etter det digi.no kjenner til også vært relativt rolig på "crackersiden" i natt. Det aller fleste crackere er vel kanskje sosiale mennesker tross alt, slik at de har benyttet natten til å feire tusenårsskiftet.

«Nyttårs-defacement» av nettstedet til M2 Europe
«Nyttårs-defacement» av nettstedet til M2 Europe. Skjermbilde: digi.no

Likevel er blant annet MTVs M2 Europe-nettsted fått nytt utseende i løpet av natten. Hele forsiden er skiftet ut av to gutter som ikke hadde annet å gjøre. Teksten på siden forteller at de to guttene ikke er så veldig fornøyde med musikkutvalget musikkanalen tilbyr.
I skrivende stund er ikke forsiden blitt endret tilbake til det normale.

Klikk her for å se selv:

Til toppen