Ingen avklaring for Telenor i Russland

Retten i Sibir utsetter ankesaken for fjerde gang.

Ingen avklaring for Telenor i Russland

Retten i Sibir utsetter ankesaken for fjerde gang.

Oslo (NTB): Anken i erstatningssaken mot Telenor og selskapets russiske mobilsatsing gjennom VimpelCom er utsatt til 16. april.

Det er fjerde gang at ankesaken blir utsatt. Opprinnelig skulle saken behandles av den føderale forretningsdomstolen i Tjumen i Vest-Sibir 26. mai i fjor. Den ble utsatt til 10. juni, deretter til 30. september. Saken skulle så starte 24. mars i år, men er nå utsatt til 16. april.

Da høringen startet onsdag morgen, opplyste Farimex, som eier tegningsrettigheter tilsvarende 0,002 prosent av aksjene i VimpelCom, at fire av Alfa-selskapene som opprinnelig var inkludert i søksmålet - CT Mobile, Avenue, Janow og Santel - nå var opphørt. Med dette som bakgrunn valgte retten onsdag å utsette saken til 16. april for å få tid til å se gjennom dokumentene fra Farimex.

- Vi hadde naturligvis ønsket at vi skulle bli ferdig med saken nå, sier pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor til NTB.

Telenor og Altimo, som eies av den konkurrerende Alfa-gruppen, har inngått avtale om å etablere et nytt selskap, den internasjonale mobiloperatøren VimpelCom Ltd.

Ingen av de fire Alfa-selskapene som Farimex refererer til, har anket dommen fra 2. mars i fjor.

Telenor ble i Omsk 2. mars i fjor dømt til å betale 1,7 milliard dollar, cirka 10 milliarder kroner, i erstatning, som et resultat av et krav fra Farimex. (©NTB)

    Les også:

Til toppen