Ingen bunn for Merkantildata?

Merkantildata fører an kursfallet på Oslo Børs. IT-aksjene faller nesten fire prosent og bidrar til at totalindeksen er ned 1,5 prosent.

Nok en gang er det IT-aksjene som bidrar til at Oslo Børs faller videre. Merkantildata er omsatt under 23 kroner, den laveste kursnoteringen siden 24. november 1996. Til sammenligning har totalindeksen i samme periode steget litt over 30 prosent.

Taperlisten domineres av IT-aksjer der jo-jo aksjen Opticom ligger langt oppe med et fall på ti prosent. Nera og Eltek, som begge er telekomaksjer, fortsetter nedgangen med henholdsvis 5,5 og 5 prosent nedgang. Videokonferanseselskapet Tandberg er ned 3,5 prosent etter at konkurrenten i USA, Polycom, varslet markedet om svakere resultater etter Nasdaqs stengetid i går kveld norsk tid.

I resten av Europa er det også IT-aksjer som leder an kursfallet. FTSE i London er ned 1,8 prosent, Stockholm er ned 2,6 prosent, DAX i Frankfurt er ned 2,5 prosent og CAC i Paris er ned 2,7 prosent. I Stockholm er det Ericsson som bidrar mest med en nedgang på 5,5 prosent.

Til toppen