Ingen dommedagsstemning i Origo

"Avventende." "Stort". "Overrasket." "Oj!" Dette var noen av reaksjonene da digi:media tok en runde i Origos redaksjonslokale. Vi loddet stemningen etter dagens sjokkmelding om gigantfusjonen mellom Telenor Online og Schibsted Nett.

"Avventende." "Stort". "Overrasket." "Oj!" Dette var noen av reaksjonene da digi:media tok en runde i Origos redaksjonslokale. Vi loddet stemningen etter dagens sjokkmelding om gigantfusjonen mellom Telenor Online og Schibsted Nett.

Det råder på ingen måte noen dommedagsstemning i redaksjonslokalet til Telenor Origo. Ansvarlig redaktør Cecilie Norland er på pressekonferanse, og mange av journalistene er ute på jobb. De som er igjen er selvfølgelig opptatt med gigantfusjonen mellom Telenor Online og Schibsted Nett. Origo vil fra nyttår av ha nye eiere, og foreløpig tyder det meste på at Telenor og Schibsted vil ha 50 prosent eierandel hver.

digi:media tok en rundtur for å spørre noen av de ansatte hvordan de reagerte da de fikk sjokkmeldingen klokken ni i dag tidlig. 

Caroline Roka, fotograf
- Dette ser jeg positivt på inntil jeg har grunn til å mene noe annet, men selvfølgelig er alle litt usikre også. Ingen vet helt hva som kommer til å skje, og det samme gjelder sikkert hos Schibsted Nett også. Men jeg ser ikke noe negativt i det å være usikker. Utviklingen på Internett går som regel i alle andre retninger enn man prøver å forutse.

Trond Are Undem, programmerer/utvikler
- Min første reaksjon er "Oj!" Dette er bare stort. Det blir spennende å se hvordan det at to så store aktører går sammen vil bli seende ut på sikt. Det hele er jo veldig nytt og ferskt, men foreløpig synes jeg dette er positivt for Origos del. Vi får vente og se hva som skjer med oss, for foreløpig ligger jo det spørsmålet litt på sidelinjen i prosessen.

Hanne Helmersen, Origo Index
- Jeg stiller meg spørsmålet om hva som vil skje med Origo. Det kommer sikkert til å bli noen forandringer, men jeg tror nok at Origo vil bestå i en eller annen form.

Are Halland, journalist i Spinn
- Det vil bli spennende å se hva som vil skje med Origo. Jeg føler vi sitter trygt, så jeg tror vi vil fortsette som før. Det at Schibsted sannsynligvis kommer inn på eiersiden ser jeg på som positivt. Schibsted er jo en aktør som har greie på dette med redaksjonelle satsinger.

Lui Tommassen
Lui Tommassen.

Lui Tommassen, stjerne i såpeoperaen Enter
- Dette er det kuleste som noen gang har skjedd på norsk Internett. Leve storkapitalen!

Til toppen