JUSS OG SAMFUNN

Ingen enighet mellom Google og Oracle

Men Ellison og Page vil trolig gjøre et nytt forsøk.

Larry Page og Larry Ellison har så langt ikke greid å bli enige om hvorvidt Android krenker Java-relaterte patenter og åndsverk.
Larry Page og Larry Ellison har så langt ikke greid å bli enige om hvorvidt Android krenker Java-relaterte patenter og åndsverk.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. sep. 2011 - 11:38

Larry Ellison og Larry Page, toppsjef i henholdsvis Oracle og Google, møttes i går for å diskutere mulighetene for et forlik i rettsstriden mellom de to selskapene angående påstått krenkelser av Java-relaterte patenter og opphavsrett i Android.

Møtet ble arrangert i San Jose under ledelse av hjelpedommer Paul Grewal. På vei inn til møtet skal både Ellison og Page ha kommet med optimistiske uttalelser.

Googles sjefjurist, David Drummon, og Android-sjef, Andy Rubin, skal også ha deltatt under møtet. Det skal også Oracles finansdirektør, Safra Catz, ha gjort, ifølge Wall Street Journal.

Møtet varte i over ti timer, ifølge Bloomberg. Hva som ble sagt i møtet, er ikke offentliggjort, men det er kjent at partene er innkalt til et nytt møte i morgen, onsdag den 21. september.

Hensikten med møtet er å forsøke å komme til enighet før saken kommer opp for distriksdomstolen i San Francisco, noe som etter planen skal skje den 31. oktober.

Det er overhodet ikke i Oracles interesse å stoppe Android. Selskapets mål er å tjene penger mer penger på Java. Et eventuelt forlik vil trolig ende opp med at Google må betale Oracle en viss som for hver enhet som bruker Android.

– Dersom Oracle seirer mot Google, vil ikke selskapet ønske å kreve for høye avgifter, sier Ray Valdes, en analytiker i Gartner, til Bloomberg.

– Android må lykkes for at Oracle skal kunne få noen royalties fra enhetene, mener Valdes.

Hvor stort beløp det kan være snakk om, er analytikerne uenige om. Noen mener at Oracle vil kunne kreve opptil 15 dollar per enhet, mens andre mener at beløpet vil være på under 1 dollar per enhet.

Per i dag kjøres Android på mer enn 150 millioner enheter, et tall som angivelig vokser med omtrent 550 000 enheter for hver dag som går.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.