BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ingen flere Windows 2000-forsinkelser

Etter mange års forsinkelser, taler mye for at Bill Gates rekker å få Windows 2000 i salg før jul. I går lanserte selskapet en ny test-versjon.

Einar Ryvarden
2. juli 1999 - 11:22

Bill Gates begynte å prate om sitt nye operativsystem allerede i 1994 under kodenavnet "Cairo". Etter en rekke forsinkelser ser Microsoft nå ut til å holde sitt løfte om å lansere mot slutten av året.

Dette ser ut til å holde, for i går lanserte Microsoft en "release candidate", en testversjon på det ferdige produktet, ferdig pakket på CD-plater med innstallasjons-programvare. I forkant av denne test-versjonen har Microsoft arbeidet seg gjennom tre beta-versjoner.

Arvtageren til Windows NT har nå fått alle funksjonene Microsoft lovet - nå må Microsoft sørge for at systemet får den nødvendige stabiliteten. Microsoft må teste og kvalitetssikre flere versjoner arbeidsstasjon og server-versjoner av Windows 2000 (tidligere kalt NT 5.0)

Microsoft håper at Windows 2000 virkelig skal la dem ta opp konkurransen med Sun, IBM, HP, Linux og andre tunge server og Unix-leverandører.

Det er først og fremst med katalogtjenesten Active Directory og kopierings-systemet Intellimirror Microsoft har begynt å markedsføre Windows 2000.

Men Gartner Group advarer sine kunder og sier man bør vente med å kjøpe Windows 2000 til neste sommer. Først da er Microsoft klar med en oppgradering som gir stabile versjoner av alle de nye tjenestene de har lagt inn i Windows 2000. Analyseselskapet tror Microsoft har brukt over en milliard dollar på utvikling.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.