Ingen greide å hacke Trustix

I en hacker-konkurranse i Larvik i høstferien, overlevde serveren med Trustix Secure Linux 400.000 innbruddsforsøk på tre døgn. Windows-maskinen var knekket etter første time.

Etter The Gathering er Northlan Norges nest største leir for IT-interessert ungdom. Årets arrangement gikk i Larvik i høstferien, fra fredag 5. til søndag 8. oktober, med 750 deltakere, ikke alle tenåringer.

Konkurransen "Hack/Crack compo" var en viktig del av arrrangementet. To maskiner ble tilkoplet nettverket i leiren. Deltakerne ble oppfordret til å finne og åpne to filer lagret på hver av dem.

Bare programvaren skilte de to maskinene fra hverandre. Den ene var satt opp med Microsoft Windows NT 4.0 med alle nyeste service packs og webtjeneren Internet Information Server versjon 3 (IIS 3). I rapporten fra den norske Linux-brukergruppen NLC (Norwegian Linux Community) heter det at maskinen var satt opp av en nøytral og erfaren person.

Den andre var satt opp med Trustix Secure Linux, en GNU/Linux-distribusjon fra Trondheim-firmaet Trustix som er spesialist på sikre Linux-oppsett. Maskinen var satt opp med Apaches webtjener og FTP-serveren OpenBSD.

Det tok bare én time før Windows-maskinens FTP- og webserver var nede, og da fikk ingen nok tilgang til å hente ut mer enn en av de to filene i konkurransen.

Den andre maskinen holdt stand gjennom hele arrangementet. Ingen tjenester lot seg stanse, ingen av filene ble funnet eller åpnet, og maskinen kjørte uanfektet gjennom hele leiren.

- Det var ekstra hyggelig for oss at den sene beta-utgaven av Trustix Secure Linux versjon 1.2 som vi lot Northlan-gutta prøve seg på, holdt stand mot alt de hadde på lager gjennom hele arrangementet, sier Frode Gerhardsen i Trustix til digitoday.no. - Vi vurderer at produktet fortsatt trenger litt mer finpuss før vi slipper det på markedet, antakelig i løpet av de nærmeste dagene.

Gerhardsen mener erfaringen fra Northlan vil bety mye for markedsføringen av selskapets produkter framover.

- Vi kommer til å delta i planleggingen av neste års Northlan, for å sikre at infrastrukturen og Internett-tilgangen blir bedre enn den var i år.

Til påske skal Trustix utfordre The Gathering med en tilsvarende konkurranse.

- Det blir en virkelig utfordring. Neste års Gathering venter 5000 deltakere.