RESULTATERFINANS

– Ingen grenser for hva vi kan kjøpe

Lenovo viser muskler.

Lenovo-toppsjef, Yang Yuanqin, har pepret markedet med budskap om at de er på kjøperen etter at selskapet fremla sterke resultater for sitt første kvartal i 2013. Oppkjøpene kan skje innen server- og lagringsmarkedet, eller smarttelefoner.
Lenovo-toppsjef, Yang Yuanqin, har pepret markedet med budskap om at de er på kjøperen etter at selskapet fremla sterke resultater for sitt første kvartal i 2013. Oppkjøpene kan skje innen server- og lagringsmarkedet, eller smarttelefoner. Bilde: Nelson Ching/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Den kinesiske pc-produsenten Lenovo har vind i seilene for tiden. Mens deres konkurrenter opplever det man kan kalle en kollaps i markedet, er Lenovo de eneste som kan melde om vekst i Europa. Selskapet kunne nylig også rapportere om omsetningsrekord for sitt første-kvartal.

Nå forventes det at selskapet vil åpne opp sjekkheftet for å kjøpe seg ytterligere vekst. Særlig forventes det at den kinesiske pc-giganten vil snappe opp et selskap innen smarttelefon-markedet eller innenfor servere og lagring.

Lenovo har mer enn tre milliarder dollar, 17,5 milliarder norske kroner, på bok og forteller til Bloomberg News at de ikke har noen grenser for hva de rent finansielt er i stand til å kjøpe. Det står altså ikke på pengene.

– Vi kan faktisk se på bokstavelig talt hver eneste mulighet fordi vi helt klart har evnen til å finansiere, sier finansdirektør Wong Wai Ming i et telefonintervju med Bloomberg News.

Som verdens nest største pc-produsent vil også Lenovo være interessert i å diversifisere seg innen flere områder.

Selskapet satser stort innen smarttelefon-markedet, men da hovedsakelig rettet mot det kinesiske markedet. Sammen med hjemmeunderholdning, som også prioriteres av Lenovo, utgjorde denne enheten en vekst i resultatet på 90 prosent i forrige kvartal.

Men det kan like gjerne bli innenfor servere og lagring. De har allerede uttalt at de innen tre år skal bli ledende innen dette segmentet. Blant annet har de dannet en allianse med EMC innen lagring. Selskapet har også vært i forhandlinger med IBM om å kjøpe deres x86-servervirksomhet, uten at forhandlingene så langt har ført frem.

Men planen er først og fremst å vokse organisk, og vekstambisjonene har organisk vekst som basis. Men skulle det komme en mulighet, vil Lenovo være interessert, signaliserte Wong.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.