- Ingen grunn til å hoppe på Windows 7

Selv bedrifter som tviholder på XP kan trygt utsette oppgraderingen, sier Gartner.

- Ingen grunn til å hoppe på Windows 7

Selv bedrifter som tviholder på XP kan trygt utsette oppgraderingen, sier Gartner.

Saken er oppdatert. Vi beklager dårlig samsvar mellom tittel og brødtekst, og håper nye avsnitt gjør at vinklingen står seg.

Betaversjonen av Windows 7 oppfattes av mange som såpass stabil at den foretrekkes fremfor Windows Vista. Mange bedrifter har hoppet over Vista, og vurderer nå om de skal oppgradere fra XP og rett til Windows 7 når den blir tilgjenglig.

– Vent, anbefaler Gartner.

Det tradisjonelle synet blant mange virksomheter har vært at nye versjoner av Windows ikke har vært modne nok for innføring i egen organisasjon ved lansering.

- Window 7 er en oppgradering av Vista, men mange tredjeparts programvareleverandører kommer ikke til å støtte OSet før det har gått mellom seks til tolv måneder.

Det er hovedgrunnen Gartner oppgir for deres anbefaling om at bedrifter bør vente litt.

Den samme rapporten er likevel raus med å skryte av hvordan Microsoft har blitt flinkere til å levere et modent produkt fra dag én.

Virksomheter trenger ikke lenger vente på den første servicepakken (SP1) før de tar i bruk et nytt operativsystem, hevder analyseselskapet Gartner i en rapport som tar for seg overgangen til Microsofts Windows 7.

Senest ved lanseringen av Windows Vista mente mange analytikere at det var tvingende nødvendig å vente med å ta systemet i bruk, i hvert fall til en første servicepakke kunne rette opp en del feil og ustabilitet.

Gartner medgir i rapporten at denne innfallsvinkelen tidligere stemte, men ikke nå lenger.

Det er i dag langt mer utstrakt bruk av betatestere, og mer enn fem ganger så mange testbrukere vil prøve ut Windows 7 før den slippes, enn hva tilfellet var med Windows 95, skriver Gartner-analytiker Michael Silver i rapporten.

En annen grunn han oppgir er at verktøyene for å registrere viktige testdata om ytelse og programvarefunksjoner ikke fantes da Windows 95 var i beta, og er blitt forbedret kraftig siden de som var tilgjengelig før Windows 2000.

Til tross for det som fremstår som gode argumenter for å ta i bruk Windows' neste operativsystem tidlig, er Silver klar på at overgangen vil ta tid for bedriftene.

Gartner regner med at de fleste organisasjoner vil trenge mellom 12 og 18 måneder for å gjennomføre et bytte til Windows 7.

Legger man dette til grunn vil trolig SP1 allerede være tilgjengelig før mange virksomheter oppgraderer. Rådet fra Gartner er derfor at man ikke bør anse SP1 som en viktig milepæl, men likevel planlegge for at servicepakken blir del av utrullingen.

    Les også:

Til toppen