BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ingen katastrofe å miste mobilen

Microsoft vil bli «best i klassen» på gjenoppretting. Lover nye funksjoner til WinPhone.

Microsoft forbereder nå nye funksjoner for sikkerhetskopiering av mobiltelefonen, som de hevder vil overgå det konkurrentene tilbyr.
Microsoft forbereder nå nye funksjoner for sikkerhetskopiering av mobiltelefonen, som de hevder vil overgå det konkurrentene tilbyr. Bilde: Nokia
29. des. 2011 - 09:07

Neste versjon av Windows Phone skal gjøre det langt mindre dramatisk å miste mobiltelefonen.

Plattformen har i dag ingen helhetlig funksjon for sikkerhetskopiering. Selv om en god del innhold (bilder, dokumenter, huskelister og lignende) kan synkroniseres mot Microsofts nettskytjeneste, risikerer du likevel mye dersom du råker ut for et mobiltap eller -havari.

Blant annet kan kontakter, tekstmeldinger, ringelyder, musikk du har lastet ned og innstillinger du har gjort på telefonen gå tapt – hvis det dreier seg om data som er lagret på håndsettet siden forrige sikkerhetskopiering lokalt mot pc-en.

Det er lett å tenke seg hvordan alt dette automatisk kunne vært lagret eller sikkerhetskopiert til Microsofts Skydrive, som gir brukeren 25 gigabyte gratis lagringsplass.

Trolig er det nettopp dette Microsoft nå forbereder.

Programvaregiganten avslører noen av planene i en jobbannonse, lagt ut i julen, der de averterer etter en testingeniør til WinPhone-avdelingen.

- Uansett om noen roter bort mobilen, mister den i elva, kjøper en ny Windows-mobil, eller bare opplever at smårollingen sletter telefonen ved å taste feil PIN-kode gjentatte ganger, så skal du enkelt og sømløst kunne gjenopprette mobiltelefonen din, lover selskapet i annonseteksten.

Det fremgår at det dreier seg om helt nye funksjoner de nå jobber med, som skal bli del av neste versjon av deres mobile operativsystem.

- Disse funksjonene skal sørge for at Microsoft er bedre enn konkurrentene når det gjelder katastrofegjenoppretting, oppgir selskapet.

Microsoft Norge har tidligere forklart at Skydrive skal bli et slags sentralnervesystem for alle Windows-enheter, for integrasjon av innhold på tvers av mobile og stasjonære enheter.

Nevnte jobbannonse ble fjernet mens digi.no skrev denne saken torsdag morgen. Det opplyses nå at stillingen er besatt.

Veikart for 2012

I romjulen har det dukket opp også en annen nyhet om Windows Phone. Et veikart om planene for neste års utgivelser skal angivelig ha lekket ut.

Ifølge denne vil kommende versjon, Windows Phone med kodenavn «Tango», utgis i andre kvartal neste år. Denne utgivelsen skal sammenfalle med det som kan tolkes som en satsing på enklere, rimeligere modeller «products with the best prices».

Den neste milepælen blir versjon «Apollo», som ifølge det lekkede lysbildet kommer i fjerde kvartal 2012. Utgivelsen er merket med kulepunkter som antyder at Microsoft ser for seg at salget (som foreløpig har vært skuffende) bør begynne å ta av. Det vises også til en styrket satsing på bedriftsbrukere og ikke minst stikkordet «superphones».

Kilder:
Microsoft, Engadget, Wmpoweruser

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.