Ingen kø for å bli topplønnet konsulent

IBM Norge tilbyr IT-folk å bli topplønnede SAP-konsulenter, men sliter likevel å få tak i folk.

Ingen kø for å bli topplønnet konsulent
Bilde:

Nokså ambisiøst gikk IBM Norge ut i februar og lanserte SAP University. I et svært trangt arbeidsmarked, der etterspørselen etter konsulenter med SAP-kompetanse er langt større enn tilbudet, ønsker IBM optimistisk å ha 100 SAP-kandidater på plass innen sommeren.

IBM skal omskolere kandidater som først sendes på et fem ukers langt kurs og deretter blir sendt ut på fakturerbare oppdrag under veiledning av senior ressurser i IBM-systemet.

Det er først og fremst personer med noen års jobberfaring og IT-bakgrunn, IBM ser etter.

    Les også:

Det kan bli en tøff jobb for IBM å fylle gapet fra 30 til 100, for det er få ressurser å ta av. Direktør for konsulentdivisjonen i IBM, Morten Andreas Meyer, mener likevel at IBM skal komme i mål innen august.

– Vi er ferdig med første rekrutteringsfase, og mener vi har mange kanaler å bruke for å skaffe nok SAP-konsulenter. Ved å samarbeide med våre søsterkontorer, skal vi se på ressurser både fra Göteborg, Baltikum og India. I tillegg ser vi også på folk med erfaring fra andre typer ERP-løsninger, SAP-superbrukere og forretningskonsulenter, sier Meyer til digi.no.

Selv om man kan lære mye på fem uker, er det langt fra nok til å bli en dyktig konsulent med et intensivkurs alene. IBM satser derfor ikke på å rekruttere nyutdannede kandidater, men retter seg mot etablerte arbeidstakere med erfaring fra andre relaterte områder.

De omskolerte kandidatene skal bryne seg mot store og etablerte virksomheter som Statoil, Yara og Forsvaret.

Meyer mener det viktigste er at kandidaten skjønner den forretningsmessige verdien, og evner å bygge bro mellom teknologi og forretningsprosesser.

Les mer om: