FORBRUKERTEKNOLOGI

Ingen kundestorm på superbillig framkalling

Elkjøp kriger seg inn i markedet med billig fremkalling, men responsen så langt er midt på treet.

Markedet for digitale bilder har eksplodert de senere årene, og digitale kameraer ser nå ut til å ta nesten det meste av kamerasalget i Norge.

Elektronikkjeden Elkjøp vil også ha sin del av fotomarkedet, og tilbyr på sin hjemmeside digital framkalling til en stykkpris på 50 øre per bilde.

Dette skal være det billigste på markedet ifølge en test fra vår søsterpublikasjon Dinside/data. Uansett hvor mange bilder du bestiller, er prisen per bilde på bunn hos Elkjøp som scoret bra på alt utenom leveringstiden, der de var litt under middels raske.

Ifølge testen var den dyreste prisen 1,99 kroner per bilde.

Salgsdirektør Atle Lillehagen i Elkjøp forteller til digi.no at tilbudet på framkalling av digitale bilder startet i januar i år, og er et direkte virkemiddel for å få opp salget av digitale kameraer og tilbehør.

Kunden kan møte opp i butikken og levere minnekortet. Bildene brennes på en CD og sendes til Elkjøps leverandør av bilder, Cewe i Tyskland, som er blant Europas største.

Alternativt kan kunden selv gå inn på Elkjøps hjemmeside og klikke seg inn på «framkallingsstudio», laste opp bilder og sende dem videre til Elkjøp.

Lillehagen mener at leveransen i snitt tar en snau uke før kunden får tilbake bildene.

– At vi brenner bildene på en CD er uansett en fordel for kunden som får en ekstra sikkerhetskopi av bildene, framholder Lillehagen.

Han mener det er en god interesse for tilbudet, men er likevel overrasket over at mange ennå ikke har fått helt opp øynene for mulighetene.

– Markedet for gammeldags analog film har sunket dramatisk, men det er først i år antallet framkalte bilder fra det digitale medium er i nærhet av det analoge, sier Lillehagen.

Digitalt fotoutstyr og tilbehør blir et viktig satsningsområde for Elkjøp framover, og Elkjøp tilbyr kameraer helt ned til under 1000 kroner og opp til speilreflekskameraer på drøye 10 000 kroner.

– Vi ser at veldig mange nå ønsker å kjøpe speilreflekskamera, men gjerne ha et billig og lett digitalt kamera i tillegg for å ta hverdagsbilder, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.