Ingen kvinner vil bli Xbox-spiller

Microsoft har utlyst drømmejobben - få betalt for å spille på Xbox, men kvinnene uteblir.

Ingen kvinner vil bli Xbox-spiller

Microsoft har utlyst drømmejobben - få betalt for å spille på Xbox, men kvinnene uteblir.

På torsdag utlyste Microsoft Norge, som første land i verden drømmejobben, der de søkte etter en såkalt gaming specialist på neste generasjons spill- og underholdningskonsoll, Xbox 360.

- Den personen vi ansetter må forstå hvordan interaktivt spill virker og hva som utfordrer spillerne, fortalte leder for konsumentdivisjonen i Norge, Jan Kristensen til digi.no.

    Les også:

Han tror ikke det er mange jobber som tillater at en person får instrukser fra arbeidsgiver om å gå hjem for å spille spill i tre dager, men i denne stillingen er det pålagt.

Microsoft ønsker en person som er genuint interessert i å spille og som gjerne gjør det 100 timer i uken.

Men jobben som gaming specialist hos Microsoft har åpenbart ikke trigget kvinner.

- Siden utlysningen har Microsoft mottatt over 300 søknader til stillingen, men nokså oppsiktvekkende er det ikke en eneste kvinne som har søkt på jobben, forteller markedsansvarlig Silje Thoresen i Microsoft Norge til digi.no.

Det til tross for at personen som blir ansatt får det råeste kontoret i Microsofts lokaler på Lysaker med to 50 tommers LCD-skjermer med spillkonsoller, kraftig stereoanlegg, sterke farger på interiør og spesiallaget metallgulv.

Thoresen synen det er underlig at ikke kvinner ønsker å prøve seg på spill, ettersom dette markedet nå har blitt svært stort i Norge.

Til toppen