BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ingen løsning på internett-samarbeid

Heller ikke i dag kom noen avklaring på hva Schibsted og Telenor skal foreta seg for at Konkurransetilsynet gir sin fulle velsignelse til bedriftenes internett-samarbeid.

Frode Eriksen
10. juni 1997 - 12:06

Møtet i dag tidlig var det andre forhandlingsmøtet mellom Konkurransetilsynet, Schibsted og Telenor. Formålet med møtene er at Schibsted og Telenor må fremme forslag til endringer på internett-samarbeidet, slik at partnerne ikke blir for dominerende i det norske Internett-marrkedet.

Tilsynet har spesielt pekt på Telenor Nextels høye markedsandel på aksess etter kjøp av Schibsted Netts kunder, og koblingen med Scandinavia Online, som leverer innhold til Internett.

Administrerende direktør i Telenor Plus AS, Petter Pay, sier til digi.no at målet er at en skal ha kommet fram til en løsning alle parter kan akseptere innen 20. juni, som er den ordinære fristen Konkurransetilsynet har på å behandle saken.

- Vi er i forhandlinger, noe som betyr at vi snakker om konkrete ting i forhold til Konkurransetilsynets vurdering. Jeg tror alle parter er mest interessert i at Telenor og Schibsted kommer fram til en løsning med Konkurransetilsynet, fremfor at Konkurransetilsynet pålegger partene hva de skal gjøre for at internett-samarbeidet kan gjennomføres, sier Pay.

Forhandlingene fortsetter denne og neste uke med flere forhandlingsmøter, med deadline fredag 20. juni.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.