JUSS OG SAMFUNN

Ingen løsning på omfattende telestreik

Meglingsforsøk i går førte ikke frem og streiken i Relacom, tidligere Bravida, går nå snart inn i sin femte uke.

19. juli 2006 - 08:01

Partene i telekonflikten møttes til ny mekling hos Riksmeklingsmannen tirsdag, men samtalene førte ikke fram. Dermed er det fortsatt streik blant telemontørene.

Etter at streiken hadde vart i fire uker, ble partene rutinemessig kalt inn til Riksmeklingsmannen klokken 10 tirsdag formiddag. Klokken 21.30 gikk partene fra hverandre, uten å ha kommet til enighet.

- Partene var så langt fra hverandre at jeg ikke så det som hensiktsmessig å legge fram noen skisse til løsning, sier meklingsmann Inger Tellefsen ved Riksmeklingsmannens kontor til NTB.

371 telemontører i El og IT Forbundet og tolv montører i Negotia ble tatt ut i streik 16. juni. I forrige uke ble streiken trappet opp med ytterligere 97 medlemmer fra de to forbundene.

Alle de 480 streikende telemontørene er ansatt i firmaet Relacom, som tidligere var en del av Bravida og som i sin tid ble skilt ut av Telenor.

- Streiken har vart så lenge at den kan komme til å ramme viktige samfunnsinstitusjoner som sykehus, trygghetsalarmer og nødtelefoner, uttalte administrerende direktør Stein Martinsen i Relacom til NTB i forrige uke.

Uenighet om lønnsbetingelser er en vesentlig årsak til konflikten. Ifølge El og IT Forbundet tjener de ansatte i Relacom 40.000 kroner mindre enn ansatte i bransjen for øvrig.

Relacom-ansatte i hele Østfold og Oslo/Akershus er i streik, i tillegg til disse byene: Alta, Tromsø, Narvik, Steinkjer, Trondheim, Kristiansund, Molde, Ålesund, Bergen, Stord, Stavanger, Haugesund, Kristiansand, Arendal, Kongsberg, Drammen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.