Ingen Lotusphere i Berlin i år

Det blir ingen Lotusphere i Europa i år. Først i 2002 vil Lotus vurdere å kjøre en europeisk utgave av sin brukerkonferanse igjen, og da som en reprise på hovedkonferansen i Orlando.

Lotus har med stort hell arrangert Lotusphere i Orlando de siste åtte årene. Kombinasjonen Disney, fornøyelser og Lotus ser ut til å fenge blant et publikum som er dominert av tyngre, amerikanske applikasjonsutviklere, men som forøvrig består av mennesker som flyr inn fra hele verden. Det er blant annet store mengder nordmenn på disse årlige konferansene, -- denne gangen rundt 140 stykker.

De fire siste årene har Lotusphere fått et stadig mer populært tilskudd i form av Lotusphere Europe. Det første året ble dette evenementet arrangert i Nice, og var en "reprise" på Lotusphere i Orlando. De "viktige" menneskene dro likevel til Orlando, alle foredragene var repriser og fremført av mindre "fremtredende" mennesker i selskapets ledelse, og Lotusphere i Nice fikk alt i alt et litt annenrangs stempel.

Da de flyttet Lotusphere til høsten og til Berlin, gikk det mye bedre. Lotusphere Berlin ga kunder og brukere en mulighet for halvårlige oppdateringer, i motsetning til en gang i året.

Lenge har det vært spekulert i at neste Lotusphere Europa ikke ville bli i Berlin, men en annen europeisk by. Nå annonserer altså Lotus at de i stedet dropper hele denne høst-seansen.

Pressemedarbeiderne i Lotus fikk beskjed om avlysningen først i går, ifølge en artikkel i Computerworld Norges nettavis søndag kveld. På en pressekonferanse i dag bekreftet ledelsen i Lotus avisens opplysninger. Adm dir Bjørn Nordby i Lotus Norge sier til avisen at han er skuffet, og nå må legge om sin markedsføringsstrategi. Selskapet chartret mer enn 200 nordmenn til Lotusphere Europe sist gang, og det har vært et viktig element i selskapets markedsføring.

Til toppen