Ingen lysning for amerikanske nettmeglere

Mange investorer sitter fortsatt på sidelinjen i påvente av oppgang for Nasdaq. Dette går hardt ut over inntjeningen til nettmeglerne.

Det er fortsatt dystre utsikter blant nettmeglerne i USA. De største nettmeglerne ser få tegn til bedring og alle indikasjoner tyder på at andre kvartal var langt svakere enn første. Det er først og fremst på grunn av den svake utviklingen til Nasdaq at flesteparten av investorene velger å sitte på sidelinjen, ifølge Wall Street Journal.

Verdens største nettmegler, amerikanske Charles Schwab, skriver i en melding at de ser seg nødt til sende ut resultatvarsel om ikke markedet tar seg opp innen kort tid. Analytikere som Wall Street Journal har vært i kontakt med, indikerer at omsetningen vil i andre kvartal vil bli 11 prosent lavere enn på samme tid i fjor.

I Norge er den tradisjonelle industriøkonomien langt mer gjeldende enn IT, noe som har ført til at utslagene har vært langt mindre for de norske nettmeglerne. Selv om toneangivende selskaper som for eksempel Merkantildata har sunket drastisk i kurs, har ikke dette ført til mindre omsetning blant nettmeglerne.

Tvert i mot har handel over nettet økt siden samme periode ifjor.

Til toppen