- Ingen må gå fra HP Norge

HP Norge skjærer til beinet på kostnadssiden, men kuttene skal tas andre steder, lover Eivind Roald.

- Ingen må gå fra HP Norge

HP Norge skjærer til beinet på kostnadssiden, men kuttene skal tas andre steder, lover Eivind Roald.

På en pressekonferanse tirsdag denne uken la en stolt HP-sjef Eivind Roald fram tall som viser at IT-giganten har tjent gode penger i løpet av regnskapsåret, godt over analytikernes forventninger.

Selskapet omsatte for 33,6 milliarder dollar, og hadde et overskudd på 2,1 milliarder. HP oppgir ikke egne tall for Norge, men i fjor omsatte selskapet for 4,7 milliarder kroner.

Roald mener at nettopp årsaken til at HP har klart såpass gode tall er fordi de allerede har gjennomført store kostnadskutt. De har også vært nøye med å holde kostnadene nede, og det inkluderer også en moderat lønnsvekst.

Mens IT-bransjen i snitt hadde en lønnsvekst på 11 prosent, økte HP Norge lønningene med beskjedne 1,7 prosent.

Den stramme linjen vil bli videreført.

- Vi har varslet en nøktern linje det kommende halvåret. Fram til 1. mai skal alle reiser dokumenteres og kun de som kan forsvare kunderelaterte aktiviteter får tillatelse til å reise, forteller Roald.

Dette vil være et beinhardt prinsipp. Alle sosiale aktiviteter er skrellet bort. Det blir ingen julebord for HP Norge i år, og heller ingen kick off i Barcelona og USA på nyåret som opprinnelig planlagt.

Det beskjedne lønnstillegget og de stramme kostnadsbesparelsene er ikke bare en ulempe for de ansatte.

- Ingen må gå fra HP Norge, lover Roald.

Totalt er det 540 ansatte i HP Norge, ut av en total arbeidsstyrke på hele 312.000 personer. Roald har ingen planer om nedbemanninger, men ser heller for seg at det kan bli nødvendig å oppbemanne på visse fagfelt.

Internasjonalt har det vært annerledes. IT-giganten har tidligere skrellet bort 11.000 stillinger fra intern IT, og har nå 9.000. I Norge er antallet på intern IT tidligere blitt redusert med 14 personer.

Selv om det er mye uro i markedet som følge av finanskrisen, er Roald og HP Norge innstilt på å gå aggressivt inn i det nye året og de har allerede utpekt hvem de skal kapre kunder fra.

- Vår ambisjon er å ta ut Sun og CA av det norske markedet. Vi er allerede i dialog med flere Sun-kunder som er svært interesserte, sier Roald.

    Les også:

Til toppen