KORTNYTT

Ingen merket at dyrt datasystem lå nede

25. okt. 2007 - 10:34

USA har brukt over 200 millioner kroner på å gi irakiske myndigheter et avansert dataprogram for regnskapssystemer. Ingen merket at datasystemet lå nede i en måned.

Det kom først fram i en rapport som ble lagt fram onsdag. Rapporten er den foreløpige siste i en rekke rapporter fra den spesialutnevnte generalinspektøren for gjenoppbygging av Irak, Stuart W. Bowen Jr.

Rapporten avdekker blant annet at framskrittene i enkelte gjenoppbyggingsprosjekter går veldig sakte, mens andre prosjekter er preget av det komplette kaos.

Bowen anbefaler at amerikanske myndigheter ikke bevilger flere penger til det avanserte datasystemet før noen kan regne ut eksakt hvor mange penger irakiske ministere kan bruke, og inntil det blir laget nøye planer for videre utvikling av dataprogrammet.

I de siste årene er det inngått en rekke avtaler som skal bedre den økonomiske og finansielle situasjonen i Irak. En av oppgavene var å utvikle og iverksette datasystemet Iraq Financial Management System, eller IFMIS, som skulle erstatte et gammelt datasystem som ble tatt i bruk under Saddam Husseins styre. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.