Ingen MPEG-4-film på Sonys Blu-ray-plater

Sony Pictures vil bruke samme kodeteknologi for film på Blu-ray Disc-formatet som for DVD.

Sony Pictures vil bruke samme kodeteknologi for film på Blu-ray Disc-formatet som for DVD.

Når Sony Pictures i løpet av 2006 skal begynne å gi ut film på Blu-ray-plater, vil selskapet benytte den samme MPEG-2-teknologien som benyttes av dagens DVD-systemer. Dette til tross for at Blu-ray Disc-formatet (BD) støtter langt mer moderne formatet som MPEG-4 AVC/H.264 og Microsofts VC-1. Disse formatene skal gjøre det mulig å kode innhold ved langt høyere bitrater uten at filstørrelsen blir veldig mye større.

- Avanserte formater gir ikke nødvendigvis forbedret bildekvalitet. Vårt mål er å presentere den beste bildekvaliteten for Blu-ray. Akkurat nå, og i overskuelig framtid, er dette med MPEG-2, sier Don Eklund, senior visepresident for avansert teknologi hos Sony Pictures, til PC Pro.

    Les også:

Denne nyheten også kan komme som en negativ overraskelse på både Apple og Microsoft, som hver for seg har jobbet hardt for å få støtte for henholdsvis H.264 og VC-1 i BD-formatet. Sony Pictures er blant de største filmselskapene i verden.

Apple er en aktiv støttespiller av BD-formatet, mens Microsoft har lagt mer vekt på å støtte det konkurrerende HD DVD-formatet.

Til toppen