KARRIERE

Ingen nedbemanninger i Microsoft Norge

Eirik Lae Solberg avviser rykter om massive nedbemanninger.

5. jan. 2009 - 12:24

Eirik Lae Solberg rister på hodet over ryktene fra den interne bloggen Mini-Microsoft om forestående store kutt i Microsoft, anslått til ti prosent av en samlet arbeidsstyrke på 94. 000.

    Les også:

Bloggen Fudzilla går enda lenger og spår kutt i arbeidsstokken på 15.000, altså nærmere 17 prosent, men har senere måtte trekke tilbake tallet fordi det utgjør midlertidige ansatte («contractors») og folk som arbeider for Microsoft men som er ansatt i vikarbyråer («agency staff»).

De angivelige kuttene skal kunngjøres 15. januar, altså etter den store forbrukermessen Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas, og én uke før kunngjøringen av Microsofts kvartalstall.

- Jeg kjenner ikke til at det foreligger noen planer om nedbemanninger i Microsoft Norge, sier Lae Solberg til digi.no.

Microsoft Norge har 250 ansatte og har jevnt søkt etter nye hoder i gullårene fra 2004 og fram til nå.

Lae Solberg er lite villig til uttale seg om hva som skjer ellers i verden, men hevder at han ikke kjenner tilfeller av nedbemanninger hos Microsoft internasjonalt.

- Vi får ikke informasjon fra hovedkontoret om hva som planlegges sentralt, men det er ingen ting verken i Norge eller internasjonalt som tilsier at disse spekulasjonene er riktige, sier han.

At noen forretningsområder likevel kan bli berørt ligger i kortene. Lae Solberg tror finansruoen vil tvinge fram større fokus på forretningsområder som hjelper kunder til å spare penger. Typiske verktøy er løsninger for møteteknologi, virtualisering og prosjektstyring.

I går kveld kunne MSNBC, som den første av de store nyhetsbyråene, endelig publisere en selvstendig redegjørelse om saken: Microsoft Readies Cost-Cuts; Though Massive Layoff Unlikely.

Artikkelen viser til anonyme kilder, og konstaterer at Microsoft offisielt ikke ønsker å uttale seg. Konklusjonen er altså at selskapet vil gjennomføre kostnadskutt, men at store permitteringer er usannsynlige. Den første Fudzilla-bloggen om at 15 000 må gå beskrives av kildene som «svært overdrevet», samtidig som det legges til at «ethvert selskap som ikke ser nøye på bemanningen i et klima som dette er helt gal». MSNBC tror Microsoft vil komme med en egen redegjørelse i nærmeste framtid, seinest 22. januar da kvartalstallene skal presenteres.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.