JUSS OG SAMFUNN

Ingen ny IDG-web før neste år

IDG Communications har allerede lansert sine internasjonale paraplytjenester IDG.net ogWebShopper på Internett. I Norge går det atskillig tregere, og nettprosjekter har blitt utsatt tre ganger. Den siste meldingen er at IDG Communications Norge kommer med nye produkter, inkludert en daglig nyhetstjeneste fra Computerworld, i 1998.

Herman Berg
3. des. 1997 - 17:49

International Data Group (IDG) står blant annet bak bransjeavisene Computerworld og PC World. Hittil har det kun vært papirutgavene som har vært gjengitt på web, men det har i lengre tid vært klart at nye og mer oppdaterte tjenester er underveis.

Det internasjonale morselskapet IDG Communications, med base i Boston, sparket tidligere i høst i gang et globalt websted (IDG.net) som samler redaksjonelle tråder fra 140 websteder over hele verden. I tillegg lanserte selskapet sist søndag WebShopper, en tjeneste som fungerer som en avansert produktguide som kobler produktsalg med redaksjonelle produktbeskrivelser.

I Norge var det opprinnelig meningen at en daglig nyhetstjeneste fra IDG-avisen Computerworld skulle komme i august/september. Så var datoen 26. oktober, for så å bli endret til før jul. Også en ny stillingstjeneste på nett har det vært snakk om, mens en norsk WebShopper forleløpig er utelukket.

Administrerende direktør Morten Hansen i IDG Communications Norge bekrefter at planene for norgessatsingen ble lagt tidligere i høst og at oppstart har vært utsatt flere ganger, nå senest til ut på nyåret..

- Vi skynder oss langsomt. Vi har ikke tenkt å lansere noe før ting er helt spikret, og vi er sikre på å kunne tilby leserne skikkelige produkter, sier Hansen.

- Vi har vi hatt en teknisk jobb å gjøre og lagt om til Lotus Notes, noe som har tatt lengre tid enn opprinnelig planlagt, sier Hansen. Han mener også at annonsemarkedet på web i Norge foreløpig har vært for dårlig.

Den administerende direktøren hevder at disse faktorene, kombinert med blant annet at Computerworld på papir også har begynt med tirsdagsutgaver ( i tillegg til fredag), gjør det vanskelig å sette i gang nye prosjekter.

- Vi har ikke foretatt noen nyansettelser og skal foreløpig greie oss med eksisterende ressurser. Men etterhvert som vi utvikler webproduktene og får flere utgaver, kommer vi naturlig nok til å utvide staben, sier Hansen.

Forlaget hans suger imidlertid ikke akkurat på labben for tiden. Ifølge Finansavisen viste konserntall til IDG Communications Norge ved utgangen av september en omsetning på 132,2 millioner kroner og et resultat før skatt på 11,7 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.