– Ingen ny servicepakke til Windows 7

Microsoft velger trolig å bruke utviklerne til noe annet.

– Ingen ny servicepakke til Windows 7
Det er foreløpig ingenting som tyder på at det vil komme noen ny servicepakke til Windows 7. Bilde:

Windows 7 er tre år gammelt. Dermed er det på overtid for å få en ny servicepakke. Windows Vista fikk sin andre etter drøyt to år, mens det tok knapt tre år før SP2 kom til Windows XP. Men mye tyder på at det ikke kommer noen ny servicepakke til Windows 7. Dette forteller i alle fall kilder til The Register, og Microsoft har offisielt ingenting å fortelle om kommende servicepakker til operativssystemet. Den første servicepakken til Windows 7 kom i februa 2011.

Det er flere årsaker til at Microsoft har gitt ut servicepakker til blant annet Windows, selv pakkene ofte nesten bare har inneholdt oppdateringer og «hotfixer» som tidligere har blitt gitt ut.

Supportmessig har selskapet skilt mellom systemer hvor servicepakker har blitt installert eller ikke. Selskapet har etter relativt kort tid avsluttet support for systemer hvor den nyeste servicepakken ikke er installert.

I noen tilfeller har servicepakkene innført større oppdateringer til operativsystemet. Blant annet fikk Windows XP langt bedre sikkerheter med Service Pack 2.

For bruker og systemadministratorer som selv installerer Windows, har servicepakkene gjort det raskere og enklere å installere Windows, siden man slipper å laste ned alle oppdateringene som tilbys via Update-tjenesten. Microsoft tilbyr installasjonsmedier hvor servicepakkene er integrert, eller «slipstreamet» som det gjerne kalles. Men man har også selv mulighet til å lage slike slipstreamede avbildninger selv. En oppskrift finnes her.

Man kan bare spekulere på hvorfor Microsoft tilsynelatende ikke vil komme med noen ny servicepakke til Windows 7, men The Register mener at Microsoft har valgt å bruke utviklerressursene på andre områder i stedet. Selskapet lanserte i går Windows 8 og Windows RT, og Windows Phone 8 skal lanseres førstkommende mandag. Servicepakkene tilbys gratis og gir Microsoft ingen direkte inntekter.

    Les også: