Ingen nyheter fra Intel på lenge

digi.no har fått tak i en oversikt over Intels nyheter fremover. Vårt råd: Ikke hold pusten mens du venter på store nyheter.

digi.no har fått tak i en oversikt over Intels nyheter fremover. Vårt råd: Ikke hold pusten mens du venter på store nyheter.

Moores lov - at prosessorytelsen dobles hver 18. måned - står forsatt ved lag, men det ser ut som om Intel tar seg en pause i første kvartal. En Powerpoint-presentasjon digi.no har fått tak i viser at Intel ikke kommer med noen store lanseringer i løpet av årets tre første måneder. Det blir finpussing av brikkesett og mindre prisjusteringer i stedet.

Les sak fra i går:

Først i andre kvartal kommer Intel med en større oppgraderinger for PC-en. Da kommer løftes toppfarten for PC-er fra 3,06 GHz til 3,2 GHz. Samtidig kommer det nye brikkesett som øker farten inn og ut av prosessoren. "Canterwood" vil øke frontside-bussen til 800 MHz og inkluderer støtte for Serial ATA, den nye standarden for tilknytning av harddisker og andre lagringsenheter.


I løpet av første kvartal er det ganske blankt på Intels foiler utover en runde med priskutt. Det skulle også bare mangle. En prissjekk digi.no gjorde 2. desember og i går viser at Intel og AMDs priser så å si har stått stille i nesten syv uker nå.

Alle prosessorene vil åpenbart få et priskutt, men det blir neppe så stort. En PC med 2,8 GHz-versjonen av Pentium 4 vil hoppe ned fra en nivå på over 1500 dollar til 1300-1500 dollar-området, mens en 2,53 GHz-PC vil falle fra 1300-1500-dollars-feltet til en pris på 1000-1300-dollar-segmentet.

Til toppen