BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ingen oppgradering til Office 2010

Droppet for å «forenkle» produktutvalget.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. juni 2010 - 15:12

Microsoft Office 2010 ble tilgjengelig hos vanlige forhandlere denne uken. Foreløpig er det bare den engelskspråklige utgaven som tilbys på denne måten i Norge. Den norskspråklige utgaven ser ut til å bli tilgjengelig i midten av juli.

Tidligere har Microsoft tilbudt Office-pakken til redusert pris dersom man har hatt en tidligere versjon av produktet fra før. Dette er en vanlig måte å belønne lojale kunder på, men med Office 2010 er det slutt på den ordningen.

Microsoft oppgir på denne siden at oppgraderingsordningen er fjernet for å forenkle selskapets Office 2010-relaterte produktutvalg.

Dersom en privatperson eller mindre bedrift skal kjøpe Office 2010, er det verdt å legge merke til at det er til dels stor prisforskjell på pakkene, avhengig av om de inkluderer fysiske lagringsmedier eller ikke.

De vanligste utgavene av Microsoft Office 2010.
De vanligste utgavene av Microsoft Office 2010.

Office 2010 tilbys i utgangspunktet i tre utgaver, «Home & Student», «Home and Business» og «Professional». Ifølge prisoversikten til MPX.no økes prisen på de ulike utgavene med et sted mellom 296 og 1699 kroner.

Det er en grunn til at det er slik. I motsetning til versjonene uten fysisk medium, som hos forhandlerne gjerne kalles «PC Attach Key» eller rett og slett «lisens» (Microsoft kaller det samme for «Product Key Card»), kan programvare i de komplette pakkene installeres på flere maskiner. «Home & Student»-utgaven kan installeres på inntil tre maskiner innen den samme husholdningen. De to øvrige utgavene kan installeres på inntil to maskiner, men begge må ha samme eier.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.