– Ingen overoppheting av Snapdragon

Avviser rykter om Qualcomms flaggskip.

– Ingen overoppheting av Snapdragon
Bilde: Qualcomm

Den senere tiden har det kommet en del ubekreftede rykter om at Qualcomms nyeste og kraftigste systembrikke for mobile enheter, Snapdragon 810, skal ha problemer med overoppheting. Tirsdag skrev Bloomberg at Samsung vil droppe å bruke denne prosessoren i den kommende Galaxy S6 nettopp på grunn av slike problemer. I stedet vil selskapet, ifølge Bloomberg, benytte en egenutviklet brikke – altså en brikke i Exynos-familien.

Det er ventet at Samsung neste flaggskipmodell skal bli avduket tidlig i mars.

Men under en pressekonferanse i dag sa LG Electronics, som også leverer mobile enheter, at selskapet ikke har støtt på problemer med overoppheting av den aktuelle brikken.

– Jeg er fullt kjent med ulike bekymringer i markedet om 810, men brikkens ytelser er tilfredsstillende, sa Woo Ram-chan, LGs sjef for produktplanlegging til blant annet Reuters.

LG skal nemlig bruke den Snapdragon 810 i smartmobilen G Flex2, som skal komme i salg i Sør-Korea om en drøy uke.

Ifølge Woo skal selskapets egne tester ha vist at den nye mobilen utvinner mindre varme enn andre modeller.

Samsung har ikke villet uttale seg om saken. Det er ikke utenkelig at Galaxy S6 vil bli utstyrt med en systembrikke fra Samsungs egen Exynos-familie. Flere tidligere Galaxy S-modeller har i noen markeder vært utstyrt med en Snapdragon-brikke, mens de i andre markeder har vært basert på en Exynos-brikke.

    Les også: