Ingen PC slår iMac på ytelse

Apple kunngjorde fredag ytelsesmålinger som viser at den nye iMac-maskinen er mye raskere enn PC-er utstyrt med Pentium II 400 MHz. I tillegg er prisen mye lavere.

En ytelsesmåling basert på BYTEmark-testen viser at iMac er 40 prosent raskere enn PC-er utstyrt med én 400 MHz Pentium II prosessor. Dette skriver Apple i en pressemelding. I testen oppnår iMac 7,8 poeng, som er betydelig mer enn de 5,6 poeng Pentium II-maskinen oppnår. En 266 MHz Celeron-maskin, som ligger nærmere iMac i pris, oppnår 3,2 poeng, under halvparten av resultatet til iMac.

Nå oppgir riktignok ikke Apple andre detaljer om konfigurasjon til maskinene som er testet, enn hva slag prosessor de har, men tallene viser likevel at det forskjellen på ytelse i forhold til klokkefrekvens er veldig høy. Spesielt med tanke på at iMac i USA er prisen til 1299 dollar. Dette inkluderer 15 tommer skjerm, 233 MHz G3 prosessor med 512 kB cache, 32 MB minne, 56KB modem, nettverkskort og 4 GB harddisk.

Å få tak i en tilsvarende utstyrt PC til samme den samme prisen, er ikke noe problem. Men den virkelig ytelsen vil være betydelig lavere. For selv om BYTEmark-testen først og fremst tester ytelsen til prosessorsystemet ved hjelp av ulike algoritmer, så er dette undersystemet i det fleste maskiner så avgjørende for ytelsen, at feilmarginen i konklusjonen av denne testen blir ganske liten.

Til toppen