Ingen planer om 64-bits Silverlight

Microsoft har et pussig argument for ikke å gi ut 64-bit Silverlight.

Ingen planer om 64-bits Silverlight

Microsoft har et pussig argument for ikke å gi ut 64-bit Silverlight.

I en e-postmelding til nettstedet Ars Technica skriver Scott Guthrie, sjef for Microsofts .NET Developer Division, at selskapets ikke har noen planer om å gi ut en egen 64-bits utgave av nettleserpluginen Silverlight. Dette til tross for at stadig flere tar i bruk 64-bits operativsystemer, noe som trolig skyldes de lave minneprisene.

- Akkurat nå er planen vår å kjøre Silverlight i 32-bits modus (og ikke ha en egen 64-bits versjon). Dette skyldes først og fremst at andre nettleserplugins (og de fleste nettlesere) ikke støtter 64-bits ennå. Vi vurderer likevel å komme med 64-bits bits i framtiden, skriver Guthrie.

Guthrie har nok rett i at det er få nettlesere der ute som finnes i en egen 64-bits versjon - i alle fall til Windows. Dette kan delvis skyldes mangelen på plugins som fungerer med disse versjonene. Normalt vil det kreves 64-bitsutgaver av pluginene for at de skal fungere sammen med en 64-bits nettleser. Men det finnes løsninger som også gjør det mulig å bruke 32-bits plugins.

Men i motsetning til Microsoft, har to av de viktigste pluginleverandørene, Adobe og Sun, konkrete planer om 64-bits utgaver sine plugins for henholdsvis Flash- og Java.

Adobe kom i midten av november i fjor med en godt fungerende testversjon av 64-bits Flash-plugin for Linux. Selskapet lover å komme med tilsvarende utgaver til Windows og Mac OS X på litt sikt.

Sun har på sin side kunngjort at den neste oppdateringen av Java Runtime Environment vil inkludere en 64-bits plugin for nettlesere. Denne versjonen, Java 6 Update 12, har ennå ikke blitt offisielt lansert, men er tilgjengelig fra denne siden til Linux, Solaris og Windows.

Man kan kjøre 32-bitsutgaver av nettlesere i 64-bitsutgavene av de fleste operativsystemer. Men med stadig flere som benytter 64-bits operativsystemer, virker dette litt bakstreversk.

    Les også:

Til toppen