BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ingen restskatt via telegiro

Skattedirektoratet pålegger landets kommunekasserere å ikke tillate betaling av restskatt via telegiro.

Frode Eriksen
6. nov. 1996 - 14:00

- Det er i hovedsak praktiske problemer som gjør at vi ikke tillater betaling av restskatt via telegiro, sier informasjonssjef i Skattedirektoratet, Anne Lise Halvorsen til digi:tele.

Hun sier at det arbeides med ulike løsninger som skal gjøre det mulig å benytte seg av telegiro overfor kommunekassererne i landet, men hun kan ikke tidfeste når en slik ordning er klar til bruk.

- Restskatt kan bestå av flere ulike skattearter, med forfall på ulike datoer, og pengene skal inn på ulike kontorer for hver skatteart. En annen ting er at Skatteloven må endres om en skal organisere andre innbetalingsmåter. I dag står det svart på hvitt at skatteyterne skal betale restskatten med den spesielle blanketten som en får tilsendt i forbindelse med skatteoppgjøret, sier hun.

Bakgrunnen for saken er en henvendelse til digi fra en av våre lesere. Han reagerte på at han ikke fikk betalt restskatten til kommunekassereren i Oslo via telegiro.

Ifølge informasjonssjef Sturle Lyberg i Bankenes Betalingssentral (BBS) er det bare på skatteinnbetalinger det ligger en sperre for innbetalinger.

Med andre ord. Blankettens tid er ennå ikke forbi.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.