RESULTATERFINANS

Ingen revolusjon i Provida

- Provida skal ikke snus på hodet, men vi må gjøre visse endringer rettet mot bedre produktivitet, sier Knut Morten Aasrud i Provida.

Jørgen Christiansen
15. des. 1998 - 13:15

Etter at Kreditkassen og VPS har meldt at de vil utsette eller heve kontrakter med Provida, er det stilt spørsmål ved om selskapet har foretatt rene operative feil, eller om det er strukturelle feil som krever en restrukturering av selskapet.

Providas nytilsatte administrerende direktør, Knut Morten Aasrud, avkrefter at selskapet må gjennom noen stor restrukturering, men bekrefter at det må foretas endringer i hvordan selskapet jobber.

- Provida skal ikke snus på hodet, men vi må gjøre visse endringer rettet mot bedre produktivitet. Vi vurderer nå strukturen på driften fordi vi ser at vi ikke har hatt god nok styring på risikoen i de prosjektene vi er inne i, sier Aasrud.

Aasrud peker på at selskapet i noen prosjekter har vært mer fokusert på å utvikle programmer enn på å selge dem. Det har påvirket risikovurderingen i prosjektene. Derfor mener Aasrud det nå blir viktigere å fokusere på positive bidrag i alle prosjektene.

De endringene som skal gjennomføres vil ikke medføre oppsigelser i Provida.

- Jeg hører at det spekuleres i nedbemanninger, det blir ikke aktuelt. Vi leier fremdeles inn ekstra ressurser, noe som gir oss relativt stor fleksibilitet, forteller Aasrud.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.