Ingen rush for Oracle Database 11g

Et flertall av Oracle-brukere vil trolig vente noen år før de går over til den nye 11g Database.

Ingen rush for Oracle Database 11g

Et flertall av Oracle-brukere vil trolig vente noen år før de går over til den nye 11g Database.

Oracle Database 11g skal offisielt lanseres i New York i morgen, i et stort anlagt arrangement. Som tidligere meldt, er den norske lanseringen lagt til Oslo, 13. september.

    Les også:

Det er nesten fire år siden Oracle sist kom med en ny versjon av databasen. 11g har vært tilgjengelig i betautgave siden oktober i fjor.

I forkant av lanseringen har Oracle vært svært tilbakeholden med å gi opplysninger om egenskaper utover det som er kjent fra betautgaven.

Independent Oracle Users Group, som teller et medlemskap på 20.000 Oracle-spesialister, har fått tilbakemeldinger fra sine medlemmer som tyder på at det ikke vil være noen rush til å oppgradere til 11g.

35 prosent av brukerne sier de vil oppgradere i løpet av det første året databasen er tilgjengelig. 53 prosent oppgir at de akter å drøye oppgraderingen «noen få år».

Flere faktorer kan forklare dette: Det tar mange måneder for store organisasjoner å gjennomføre den typen prosjekter. Mange ønsker at pionerene skal blø før de selv forsøker seg. Oracle har ikke antydet noe om hvordan den nye databasen skal prises.

Foreløpige tilbakemeldinger tyder på at sikkerhet, autentisering og håndtering av XML, ustrukturerte data og multimedia er blant egenskapene som har vært mest verdsatt av betabrukerne, i tillegg til pålitelighet, ytelse, tilgjengelighet, skalerbarhet og drift.

Oracle lanserte en gratis «Express Edition» av Database 10g i 2005. Ifølge InfoWorld vil gratisutgaven av 11g utsettes til den såkalte 11g R2 (Release 2)-utgaven kommer, med fiksene for alle feilene som vil oppdages av de første intense brukerne.

Til toppen