RESULTATERFINANS

Ingen samba-effekt i IT

IT-aksjene tok igjen deler av onsdagens tap torsdag, etter som markedet fikk klarhet i hva som påvirkes av en eventuell latin-amerikansk nedgang. Styrket oljepris, og kronekurs trakk også opp for hele børsen.

Jørgen Christiansen
14. jan. 1999 - 17:14

Mens det europeiske markedet fikk Brasil-effekten midt på dagen onsdag, og ikke rakk annet enn å reagere skarpt ned, var effekten i USA annerledes. Det amerikanske aksjemarkedet startet skarpt ned onsdag, men utover dagen fikk markedet sortert ut effektene, noe som blant annet resulterte i at NASDAQ Composite indeksen holdt seg godt onsdag.

Derimot ser det ut til at bank-aksjer har fått solid juling. Det amerikanske markedet bør generelt også reagere positivt på lavere inflasjontall enn ventet fra desember måned.

Det norske aksjemarkedet var allerede tirsdag preget av at oljeprisen falt noe tilbake, og at kronene og de kortere rentene gikk feil vei. Denne trenden fortsatte onsdag og ble forsterket av Brasils devaluering.

Torsdag snudde oljeprisen, kronen og rentene igjen - om enn noe svakt. Samtidig så markedet også her at for eksempel IT-aksjene i utgangspunktet ikke skal berøres av noen "samba-effekt", uansett hvilket geografisk hjemmemarked de opererer i. Annerledesland-effekten er ikke stor for det norske aksjemarkedet.

Dermed er vi altså fremdeles i den situasjonen at det primært er makro-forhold som styrer kursutviklingen også i IT-aksjene. Etter hvert som resultatene for 1998 blir presentert får markedet mer å gå på. Tall fra det amerikanske aksjemarkedet blir presentert fortløpende i disse dager, mens det meste fra norske selskap kommer i februar.
De resultatene som allerede er sluppet finner du på denne siden.

Du finner en oversikt over resultat-datoene på denne siden

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.