- Ingen Silverlight for mobil IE

Windows Phone 7-nettleseren får ikke plugin-støtte.

- Ingen Silverlight for mobil IE
Bilde:

Silverlight er en av de to sentrale utviklingsplattformene for Microsofts kommende Windows Phone 7, men det gjelder kun for programvare som kjøres direkte på mobilen. Webapplikasjoner basert på Silverlight vil i utgangspunktet ikke fungere.

Noe av årsaken til dette, er at den Internet Explorer-utgaven som Windows Phone 7 skal utstyres med, ikke vil ha støtte for plugins overhodet.

Det går av dette innlegget i All about Microsoft-bloggen, som delvis har hentet informasjonen fra en presentasjon gitt av produktsjef Mike Harsh i Microsoft, og delvis har fått den som svar på en e-postmelding fra Microsoft.

Harsh skriver i presentasjonen at Silverlight-støtte i nettleseren ikke er en del av den første utgaven av Windows Phone, mens det i e-postmeldingen heter at Windows Phone-nettleseren ikke støtter en nettleser-plugin-modell.

- Vi evaluerer dette for framtidige utgivelser av Windows Phone. Det er veldig enkelt å ta en eksisterende Silverlight-basert nettleserapplikasjon og rekompilere den for å tilpasses Windows Phone, heter det. Det legges til at mer informasjon vil komme når både Windows Phone 7 og Silverlight 4 har kommet på markedet.

Også på MSDN gjentas mye av det samme (under avsnittet «Hosting»):

Silverlight applications on Windows Phone are hosted on the client device and do not run inside of a browser. Silverlight features that are based on a browser host are not supported. These features include the HTML DOM bridge, JavaScript programmability, and the Silverlight plug-in object reference.

Det har likevel kommet fram informasjon om at det Silverlight-baserte sjakkspillet som finnes på denne siden, fungerer i nettleseren som er tilgjengelig i Windows Phone 7-emulatoren.

Det er fra før kjent at Microsoft og Adobe samarbeider om å gjøre Flash Player 10.1 tilgjengelig for Windows Phone 7, men Adobes Mike Chambers forteller i kunngjøringen ikke stort om hvordan dette skal gjøres, men det er vanskelig å se for seg at denne løsningen ikke vil fungere i nettleseren.

Les mer om: