BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ingen skummel lobbyvirksomhet fra Microsoft

Dommeren slår fast at Microsoft har vært tilstrekkelig åpen om sin lobbyvirksomhet i forkant av forliket med USAs justisdepartement.

3. juli 2002 - 10:20
Tunney Act

Les også

Microsofts offentliggjøring av lobbyvirksomheten ble utsatt for hard kritikk under høringsrunden. Kritikken konsentrerte seg vesentlig om at lobbyvirksomhet overfor kongressen ikke var omtalt, og at kontaktene mellom den registrerte Microsoft-lobbyisten Charles Rule og justisdepartementet ikke var dekket fullt ut. Microsoft forklarte dette ved å vise til at Rule forhandlet som advokat på selskapets vegne, og ikke opptrådte som lobbyist.

Dommer Colleen Kollar-Kotelly offentliggjorde sin kjennelse i går. Hun gir Microsoft medhold i at offentliggjøringen har vært tilstrekkelig etter lovens bokstav, selv om den gjerne kunne vært mer fyldig. Hun mener loven ikke kan tolkes dit hen at den omfatter lobbyvirksomhet overfor instanser som ikke er direkte delaktig i forliket, og at det følgelig ikke var påkrevet å gjøre rede for kontaktene med medlemmer av nasjonalforsamlingen. Hun godtar også forklaringen vedrørende statusen til Rule.

Dommeren har med andre ord slått fast at forliket ikke er kommet i stand på grunnlag av underhåndsavtaler mellom partene. Da gjenstår bare ett skritt før den endelige godkjennelsen av forliket, nemlig en kjennelse om hvorvidt det er i det offentliges interesse eller ikke. Denne kjennelsen vil antakelig komme i forbindelse med kjennelsen vedrørende de utvidede straffetiltakene som kreves av delstatene som ikke ville skrive under på forliket. Disse kjennelsene ventes en gang over sommeren.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra