BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ingen smell for Dell

-- Markedet kan gå hvor det vil, Dell går aldri på noen smell. Vi lager nemlig ingenting før det er solgt. Det er Lasse Syversen, salgsdirektør for Dell Norge og Danmark, som selvsikkert fastslår dette.

Pål Leveraas
4. sep. 1996 - 00:00

-- Dell har en omløpshastighet på 14 dager, det er den tiden vi bruker på å omsette hele vår produksjon. Når minneprisene raser, lar vi det straks komme kundene til gode.

Dell, som i disse dager feirer fem år i Norge, hadde en vekst i annet kvartal på 52 prosent på verdensbasis. Totalt omsatte selskapet 5,3 milliarder dollar i 1995. Selskapet regner med en omsetning på syv milliarder dollar i år.

Dells direktesalgstrategi innebærer at selskapet ikke produserer noe før ordren er signert av kunden. I det den signeres, går en arbeidsrordre elektronisk til Dells fabrikk i Limerick, Irland. I løpet av to dager produseres den som en av de 8.000 boksene fabrikken spytter ut i løpet av to arbeidsdager. Dernest testes den, og sendes til kunden, primært med bil. Dell garanterer maksimalt ti dagers leveringstid.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.