Ingen store nyheter fra Siemens

Mens Nokia og Sony Ericsson lanserer store nyheter, har Siemens problemer med å matche konkurrentene.

Både Nokia, Sony Ericsson og Siemens lanserer nye telefoner i dag. Dette er ikke noen tilfeldighet - alle de tre selskapene ønsket å vise frem nye produkter på den den asiatiske telemessen CommunicAsia som åpnet i Singapore i dag.

Men der Nokia og Sony Ericsson lanserer produkter med fargeskjermer og MMS, klarer ikke Siemens å følge opp denne gangen. Selskapet lanserer to billigere og enklere basis-modeller, A50 og C55, pluss en modell kun for det asiatiske markedet.

CL50 skal være Siemens første sammenbrettbare mobiltelefon. Den har polyfoniske ringesignaler, det vil si spiller flerstemt, men har ingen fargeskjerm.(Fullversjon av CL50)

Det skriver svenske Mobil.se i dag.

Modellen skal slippes i Asia først i august og får en pris på rundt 4.000 svenske kroner. Dualband-telefonen veier kun 73 gram. Siemens Norge bekrefter overfor digi.no at denne flipp-lokk-telefonen ikke kommer til Europa, men er spesialdesignet for det asiatiske markedet, hvor sammenbrettbare mobiler er svært populære.

CL50 kommer med polyfoni og mobilt internett (WAP 1.2.1), det samme gjør en annen modell C55 som er betydelig rimeligere.

Den vil kun koste mellom 1.300-1.500 svenske kroner, veier 80 gram og har GPRS. Ifølge Mobil.se konkurrerer modellen med Samsung N620, Alcatel 512, Nokia 3510 og Nokia 3410 med sine polyfoniske ringetoner. Men i motsetning til de andre, som har kun åtte stemmer, tilbyr Siemens dobbelt så mange.

Den lanseres i Europa i september, mens en enda billigere modell, A50, til mellom 500 og 800 kroner kommer i salg i oktober i år. Den er noe tyngre og inneholder også mobil internettoppkobling. Med utbyttbart skall og lav pris er den en typisk ungdomstelefon.

Til toppen