Ingen store overraskelser fra Nokia

Nokia og toppsjef Jorma Ollila har fått stoppet fallet, men fortjenesten på mobiler er kraftig redusert.

Nokia og toppsjef Jorma Ollila har fått stoppet fallet, men fortjenesten på mobiler er kraftig redusert.

Nokia satte et støkk i markedet da suksess-selskapet i april uventet måtte melde om et bratt salgsfall i første kvartal.

Nokia hadde bommet og laget ikke modellene publikum ville ha, var analytikernes dom. Men det ble med dette ene kvartalet, Nokia-sjef Jorma Ollila ryddet åpenbart raskt opp og fikk stoppet fallet.

Men tapet er ikke hentet inn - mobilsalget er fremdeles 13 prosent lavere enn i samme kvartal i fjor. Mobil-salget i tredje kvartal endte på 4429 millioner euro og en driftsmargin på 18 prosent, sterkt redusert fra 28,8 prosent i fjor.

Total-tallene viser likevel en ganske hyggelig bilde - Nokia fikk en omsetning på 6.939 millioner euro i tredje kvartal, mens det var ventet 6.872 millioner euro.

Selskapets resultat pr. aksje var på 0,14 euro i tredje kvartal, mens det var ventet 0,13 euro. I samme kvartal i fjor var resultat pr. aksje på 0,17 euro.

Det viktigste med Nokia-rapporten var imidlertid selskapets guiding for fjerde kvartal. Selskapet ser nå et resultat pr. aksje på mellom 0,16 og 0,18 euro, mens analytikerne i snitt ventet 0,16 euro.

Til toppen