RESULTATERFINANS

Ingen store overraskelser fra Nokia

Nokia og toppsjef Jorma Ollila har fått stoppet fallet, men fortjenesten på mobiler er kraftig redusert.

14. okt. 2004 - 12:28

Nokia satte et støkk i markedet da suksess-selskapet i april uventet måtte melde om et bratt salgsfall i første kvartal.

Nokia hadde bommet og laget ikke modellene publikum ville ha, var analytikernes dom. Men det ble med dette ene kvartalet, Nokia-sjef Jorma Ollila ryddet åpenbart raskt opp og fikk stoppet fallet.

Men tapet er ikke hentet inn - mobilsalget er fremdeles 13 prosent lavere enn i samme kvartal i fjor. Mobil-salget i tredje kvartal endte på 4429 millioner euro og en driftsmargin på 18 prosent, sterkt redusert fra 28,8 prosent i fjor.

Total-tallene viser likevel en ganske hyggelig bilde - Nokia fikk en omsetning på 6.939 millioner euro i tredje kvartal, mens det var ventet 6.872 millioner euro.

Selskapets resultat pr. aksje var på 0,14 euro i tredje kvartal, mens det var ventet 0,13 euro. I samme kvartal i fjor var resultat pr. aksje på 0,17 euro.

Det viktigste med Nokia-rapporten var imidlertid selskapets guiding for fjerde kvartal. Selskapet ser nå et resultat pr. aksje på mellom 0,16 og 0,18 euro, mens analytikerne i snitt ventet 0,16 euro.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.