Ingen tarmbakterier på nettet

Internett skal brukes til nyttig informasjon. Hvor er nettsiden som gir deg en oversikt over tarmbakterie-innholdet på de ulike badestedene i Oslo.

Internett skal brukes til nyttig informasjon. Hvor er nettsiden som gir deg en oversikt over tarmbakterie-innholdet på de ulike badestedene i Oslo.

Det er kanskje like greit at ikke selve bakteriene flyter rundt på Internett, men nå som sommervarmen endelig har velsignet Østlandet, melder fete avisoverskrifter om fri flyt av kloakk.

Jeg har prøvd iherdig å finne frem til informasjon om hvor man kan ta seg en svømmetur i saltvann uten å måtte navigere seg frem gjennom urenset kloakk. Etter å ha ringt til vann- og avløpsverket i Oslo, fikk jeg ihvertfall oppgitt adressen til etatens hjemmesider.

En innleid medarbeider kunne fortelle at etaten har diskutert litt rundt muligheten til å legge ut slik informasjon på nettet. Lett tilgjengelig, for de som ønsker det. Men foreløpig kan de kun tilby en statisk og diffus nettside med litt pjatt om hvor fint det er å bade i marka-vann og elver.

Ingen av de jeg snakket med i vannverket visste riktig hvem som hadde ansvaret for dette. Noen mente dessuten at det var bydelsoverlegens ansvar å opplyse om tarmbakterieinnholdet i fjorden. Vannverket skulle bare måle innholdet der det hadde vært utslipp, og ikke på badestedene.

På Oslo Kommunes hjemmeside fant jeg heller ikke spor av slik informasjon. Bare om hvordan kommunen er som arbeidsplass, og hvilke ledige stillinger som finnes i kommunen.

Jeg ønsker meg et lett navigerbart og oversiktlig nettsted fra kommunen, men trivielle opplysninger. Om for eksempel temperatur- og bakterieinnhold i badevannet.

Inntil videre får jeg nøye meg med en kald dusj!

Til toppen