JUSS OG SAMFUNN

Ingen tvangstrøye fra SOL

Torsdag ble det heftig debatt på den elektroniske nyhetsgruppen Veveriet, etter at det ble hevdet at SOL hadde låst startsidene på sine nettlesere. Redaktør Morten Stensland i SOL avsanner ryktene overfor digi:media.

Morten Øverbye
27. feb. 1997 - 16:30

Et rykte som var snappet opp på nyhetsgruppen no.general ble torsdag lagt ut på Veveriet, den elektroniske nyhetsgruppen for norske internettutviklere. Ifølge ryktet skulle Scandinavia Online ha lagt inn sperre for startsiden i nettleseren Netscape, slik at brukerne alltid ville måtte starte sine streif på nettet med hovedsiden til SOL.

Ryktet førte til regelrett poststorm på Veveriet. Et tyvetalls meldinger sa i løpet av formiddagen og ettermiddagen sin mening om tvangstrøyen fra SOL.

Nå kan imidlertid redaktør Morten Stensland i SOL avsanne ryktene overfor digi:media.

- Vi har ingen umiddelbare planer om å sperre startsiden. Det er ikke en gang avgjort om vi skal sende ut Netscape til våre brukere, sier han og legger til at SOLs nye nettleser, Microsoft Explorer 4.0, vil gjøre det enda lettere for brukerne å velge andre sider som startsider.

- Med den nye versjonen av Explorer vil det være enda lettere og mer fleksibelt for brukere som ønsker andre startsider, sier han.

Ifølge Stensland har ikke SOL hatt noen planer om å låse startsiden.

- Jeg vet ikke om det er mulig en gang, jeg, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.